Olika personer ser olika färg på skon.

Det började med en bild på en klänning.

För vissa personer var klänningen svart och blå, medan andra var helt säkra på att klänningen på bilden egentligen var vit och guldig.

Bilden på klänningen spreds över hela världen och skapade hätsk debatt mellan vänner, partners och familjemedlemmar – hur kunde man inte alla se samma färg.

Till slut kom det fram att klänningen på riktigt var blå och svart, och de som såg klänningen som vit med gulddetaljer fick höra att de hade fel.

Så ska du använda saltkaret egentligen – knepet visar smarta funktionen

Sedan dröjde det inte länge innan nästa vattendelande bild dök upp – en bild på en sneakersko. För vissa var skon grå med turkosa detaljer, medan andra ser den som rosa med vita detaljer.

Därför ser vi olika färger – här är förklaringen

Nu kommer äntligen svaret på hur vi kan se olika färger. Det är den amerikanska uppfinnaren och entreprenören Lori Greiner, känd från Shark tank i USA, som förklarar fenomenet på Tiktok.

– Det här kommer chocka dig. Vilka två färger ser du på den här skon? Kolla där nere för svaret, säger hon i Tiktokvideon.

Testet som avslöjar din ålder direkt – skrattfest för både stora och små

Lori Greiner visar upp bilden på den omtalade skon – och ger svaret i videon.

Det är nämligen så att de personer vars högra hjärnhalva är den dominanta ser skon som rosa och vit, medan personer vars vänstra hjärnhalva är dominant i stället ser skon som grå och turkos.

Personer vars högra hjärnhalva är mer dominant än den vänstra är ofta kreativt lagda, emotionella och intuitiva. De dras till mer kreativa yrken, och tycker om att uttrycka sig.

Personer som å andra sidan har vänster hjärnhalva som den mer dominanta är mer analytiskt och pragmatiskt lagda. De är ofta rationella och logiska, tycker om att sätta mål och brukar ha lätt att ta in och tolka information. De är också ofta mer pedantiska än "höger-hjärnor".

Trenderna från 00-talet vi aldrig mer vill se igen