Trendar: InredningMat och dryckResor

Därför ska du aldrig torka kläder på elementet

15 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Att hänga upp fuktiga och blöta kläder på elementet för att torka dem snabbare är något som de flesta gör emellanåt.
Nu varnar experten Owen Whitlock för just det – och menar att det kan förstöra hemmet i längden.
– Det kan orsaka överdriven kondens i ditt hem, och det leder till mögel, säger han.
Annons
Lär dig tvätta rätt - Spara på pengarna och miljönBrand logo
Lär dig tvätta rätt - Spara på pengarna och miljön

När det är blött och kallt ute behöver vi ofta torka våra kläder när vi kommer hem. Att hänga upp blöta strumpor eller torka byxben på elementet är nog något de flesta har gjort någon gång, om man inte bor i ett hem med torkskåp. Om man dessutom har små barn som är ute och leker i snö och slask är blöta kläder på tork mer regel än undantag.

Men det finns stora nackdelar med att torka kläder på elementet. Det är inredningsexperten Owen Whitlock som nu varnar för hur klädtorkning i längden är något som kan förstöra ens hem helt.

Därför ska du inte torka på elementet

I en intervju som The Sun har tagit del av konstaterar han att folk borde tänka om kring att torka kläder på sina element.

– Medan det är sant att kläder torkar av att man hänger upp dem på elementet, är det också så att det kan orsaka överdriven kondens i ditt hem, och det leder till mögel som kan orsaka all möjlig skada som flagnande färg. För att inte tala om alla allergener som mögel kan bilda, säger Owen Whitlock.

Whitlock menar i stället att det optimala är att utnyttja solen så mycket det går – tvätta kläder på morgonen och sedan torka dem i solljuset. Att hänga upp blöta kläder utomhus när det är kallt ute är dock inte en bra idé, då de kan frysa till.

När du torkar kläderna på en vanlig torkställning är det också viktigt att inte hänga kläderna för tätt, då det också kan förhindra att de torkar ordentligt. Det leder i sin tur till en fuktig och unken lukt, både i hemmet och på kläderna.

Annons