Trendar: InredningMat och dryckResor

Mammans smarta knep – för att hantera tvätten

09 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Är man en hel familj med flera barn kan tvättberget lätt kännas överväldigande – när man tvättat klart är det mängder av kläder som ska vikas och sorteras.
Nu delar trebarnsmamman Kyree med sig av ett smart knep för att göra tvättsituationen mer hanterbar, och många blir inspirerade.
”Jag tycker det här systemet hjälper mycket”, skriver hon på Instagram.
Annons
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial

Alla föräldrar med mer än ett barn kan nog känna igen sig i att emellanåt överväldigas av mängden tvätt som kan ackumuleras i ett hem. När det är dags att tvätta kan familjens tvätthög nå upp till taket, och när man sedan väl har tvättat alla kläder måste man också sortera och vika de rena kläderna.

Nu delar trebarnsmamman Kyree med sig av ett smart tips som gör att tvättberget kan kännas mer hanterbart, och som gör att hon slipper ta ansvar för hela processen själv. I ett videoklipp på sitt Instagramkonto, där hon haröver 24 000 följare, visar Kyree att hon lägger den rena och torra tvätten i olika tvättkorgar för varje barn. Hon viker inte tvätten utan lägger bara ner barnens kläder i respektive korg, och ställer den sedan utanför deras rum. Sedan är det barnens ansvar att vika sina egna kläder och lägga in dem i garderoben eller klädbyrån.

Annons

”Jag tycker det här systemet hjälper mycket”, skriver hon till klippet.

Hyllas för smarta tvättknepet

Trebarnsmamman menar att hon lätt kunde bli distraherad och lämna tvätten osorterad innan hon kom på sitt nya system.

”Jag blir lätt distraherad och det här korgsystemet håller mig på mattan. Så jag gör ofta klart sysslan från start till mål nu”, skriver hon.

Bland kommentarerna är det många som uppskattar tipset, och antingen blir inspirerade eller har ett liknande system redan.

”Jag har en policy att alla viker sina egna kläder i vårt hem”, skriver en person.

”Jag har precis implementerat det här systemet nu i veckan med mina tre barn... har inte kommit till stadiet att de lägger undan sina kläder än men att dela upp kläderna i varsin korg känns redan som en stor vinst”, skriver en annan,

”Det här är en så bra idé”, tycker en tredje.

Annons
5 saker som drar mest el i hemmetBrand logo
5 saker som drar mest el i hemmet
Annons