Trendar: InredningMat och dryckResor

De 10 bästa filmerna 2020 som du inte får missa

24 jun, 2020 
AvAnais Gonzalez Cruz
Unga kvinnor, Lost Girls och The Invisible Man är bara några av filmerna som fått höga betyg av kritikerna i år!
Annons

Letar du efter något nytt till filmkvällen? Trots de rådande omständigheterna har många nya filmer släppts i år – och en hel del riktigt bra sådana.

Vi har listat 10 av de mest sevärda filmerna från 2020 hittills, utan inbördes rangordning. Se listan nedan!

Bad Education (HBO)

Handling: Frank Tassone och Pam Gluckin arbetar som skolledare i amerikanska Long Island. Det är ett framgångsrikt skoldistrikt, som varje år skickar många av landets toppstudenter vidare till USA:s främsta universitet. Men det är något lurt med skolornas budget – var har alla pengar tagit vägen?

I rollerna: Hugh Jackman, Allison Janney, Alex Wolff, Kathrine Narducci.

Unga Kvinnor

En bild från filmen Unga kvinnor.
Unga kvinnor är den senaste nyinspelningen av Louisa May Alcot romanklassiker.

Handling: Fyra unga systrar växer upp i skuggan av det amerikanska inbördeskriget, med helt olika viljor och syn på livet. Baserad på den klassiska romanen med samma namn av författaren Louisa May Alcott.

Annons

I rollerna: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Timothée Chalamet.

Emma

Handling: Nyadaption av Jane Austens litterära mästerverk, en ung kvinna som försöker styra upp sina vänners kärleksliv i 1800-talets England. Däremot är det inte alla som hon försöker para ihop som verkligen är rätt för varandra.

I rollerna: Anya Taylor-Joy, Mia Goth, Johnny Flynn, Bill Nighy.

Lost Girls (Netflix)

En bild från filmen Lost Girls på Netflix.
Filmen Lost Girls finns på Netflix.

Handling: Mari Gilbert är en ensamstående mamma till tre barn, vars värld slås i spillror när hennes dotter försvinner. Dottern arbetar som eskort och sågs senast på väg till en klient, men utredningen missköts och tvingar Mari själv att försöka ta reda på vad som hänt.

I rollerna: Amy Ryan, Thomasin McKenzie, Gabriel Byrne.

Annons

The Invisible Man

Handling: Cecilia är fast i ett fruktansvärt förhållande med en våldsam och kontrollerande man. När han plötsligt begår självmord ärver hon en stor del av hans förmögenhet, men frågan är om han verkligen är död.

I rollerna: Elisabeth Moss och Oliver Jackson-Cohen.

Gretel & Hansel

Handling: Bröderna Grimms klassiker från 1812 får nytt liv i den här skräckfilmen om de två syskonen som går vilse i skogen. Varning för mardrömmar!

I rollerna: Sophia Lillis, Alice Kriege, Samuel Leakey.

Never Rarely Sometimes Always

En bild från filmen Never Rarely Sometimes Always.
Never Rarely Sometimes Always är en av årets bästa filmer.

Handling: Gripande ungdomsfilm om tonårstjejen Autumn från Pennsylvania, som blir gravid av misstag. Efter att ha beslutat sig för att inte behålla barnet åker hon till New York tillsammans med sin väninna för att göra en abort.

Annons

I rollerna: Sydney Flanigan, Talia Ryder och Théodore Pellerin.

The Way Back

Handling: Det före detta basketproffset Jack förstörde sin karriär med ett skenande alkoholmissbruk. Nu har han blivit tränare åt ett lovande basketlag, ett jobb som kommer innebära stora utmaningar.

I rollerna: Ben Affleck, Janina Gavankar, Glynn Turman.

Capone

Handling: Berättelsen om den legendariska maffiabossen Al Capone, som slutligen hamnar bakom lås och bom. Väl i fängelset plågas han av svår demens – och spöken från sitt förflutna.

I rollerna: Tom Hardy, Matt Dillon, Linda Cardellini.

Bombshell

Handling: Verklighetsbaserat drama om de modiga kvinnor som vågade outa Fox News-chefen Roger Ailes för sexuella trakasserier. Baserad på en sann historia!

I rollerna: Nicole Kidman, Margot Robbie, Charlize Theron.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons