Trendar: InredningMat och dryckResor

Det här märker dina gäster i ditt hem – men inte du

24 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPexels.
Det är lätt att bli hemmablind, och inte se sitt hem som det egentligen ser ut.
Men när du bjuder hem gäster så finns det detaljer som det är hög sannolikhet att de kommer notera och reagera på.
Här är sakerna i hemmet som du inte ser – men som dina gäster genast lägger märke till.
Annons
TV: 5 smarta tips för att städa badrummetBrand logo
TV: 5 smarta tips för att städa badrummet

Fläckar runt dörrhandtag

Vi tar i våra dörrhandtag flera gånger varje dag, men kan lätt glömma bort att rengöra dem. I vårt eget hem är det lätt att förbise fläckar och kladd kring dörrhandtagen för att vi ser dem hela tiden, men har du gäster så kommer de märka det.

Torkat vatten på fönster och glas

70 procent av alla personer tycker att fönster hör till det viktigaste i ett hem – men vi är generellt dåliga på att städa våra glasytor. Det är inte bara fönster som glöms bort, men även glaset i duschen. Om dina glasytor är täckta av intorkat vatten eller smuts så kommer det vara tydligt.

Doften

Det kan nästan vara omöjligt att känna doften av sitt eget hem – det luktar väl inget?Men jo, det gör det, för personer som inte är där varje dag. Om det luktar illa av ingrodd smuts eller annat så kan det ge en negativ bild av ditt hem hos dina gäster. Genom att städa och kanske tända ett doftljus, använda doftpinnar eller – det mest klassiska knepet – baka före gästernas besök så kommer du kunna vara säker på att det luktar gott hos dig.

Annons

Smutsiga handdukar

Om du byter handdukarna för sällan börjar de lukta – vilket gör att de rena händerna som torkar sig på händerna får samma otrevliga lukt. För att undvika detta är det bra att byta handdukar varje vecka, eller i alla fall byta dem inför besök.

Damm och smulor på golvet

I vardagsbestyren hemma är det lätt att golven hinner bli lite dammigare och smutsigare mellan städningarna än vad vi vill – men får du hem gäster kommer de inte vara lika blinda för smulor och skräp på golvet som du är.

Överbelamrat eller kladdigt köksbord

Du har säkert tänkt på det själv – om du kommer hem på fika hos någon och armen klibbar fast i köksbordet så är det något du lägger märke till. Samma sak om det bara är en liten del av köksbordet som går att använda för att resten är så överbelamrat. Genom att snabbt torka av bordet med en disktrasa före så är problemet snabbt ur världen.

Smutsiga speglar

Det är lätt att bli van vid hur smutsiga ens speglar är i hemmet – man ser reflektionen genom alla fläckar. Men för någon som inte ser speglarna varje dag blir det snabbt uppenbart om de är smutsiga, eller om det är tandkrämsfläckar på badrumsspegeln.

Källa: Brightside.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Se också: Vårstäda trädgården – så här gör duBrand logo
Se också: Vårstäda trädgården – så här gör du
Annons