5 smarta tips för att städa badrummet
1:12

Efter reklamen: 5 smarta tips för att städa badrummet

(1:12)

Slå på ljud

De allra flesta personer dammsuger nog sitt hem varje vecka, och plockar fram trasan för att dammtorka hyllplan samt svabbar golven regelbundet. Andra delar av hemmet får kanske inte samma kärlek – många av oss tvättar kanske inte fönstren så ofta som de skulle behöva, eller rengör delar av hemmet som är lätta att glömma bort.

På våren och hösten är det skönt att städa igenom lägenheten eller huset riktigt ordentligt, och ta tag i de mer bortprioriterade delarna av städningen.

Lisa, som är städchef på exklusiva hotellen The Grand i engelska York delar med sig av sina bästa städknep för att få hemmet skinande rent – dessutom utan att använda onödiga kemikalier.

Du kan ha städat badrummet fel hela tiden

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Enkla städknepet – som är miljövänligt

Ett vanligt ställe som folk glömmer bort att städa i sitt hem är lampknappar. Tänk själv – när rengjorde du dina lampknappar hemma sist? De flesta kan nog inte ens svara på den frågan, trots att det är något vi rör vid flera gånger om dagen.

Men de goda nyheterna är att det är både lätt och miljövänligt att tvätta av lampknapparna. Städexperten menar att allt som behövs är varmt såpavatten och en mjuk bomullstrasa för att torka av lampknapparna och göra dem rena från kladdiga fingeravtryck, vardagssmuts och kladd. Gå sedan över knappen med en torr trasa, så har du hotellstandard på din städning.

Att städa duschen har aldrig varit enklare – knepet som förvånar alla

Lisa hyllar också användandet av bikarbonat och ättika i städningen, och lyfter att kombinationen av de två löser de allra flesta problem som du annars behöver kemikalier till – exempelvis att rengöra glas och andra ytor du har i hemmet.

– Kombinera tre matskedar bikarbonat med varmt vatten och torka av ytorna med en svamp för gnistrande resultat, säger hon, skriver The Sun.

Mest läst