5 smarta knep mot frissigt hår - såhär gör du
0:55

Efter reklamen: 5 smarta knep mot frissigt hår - såhär gör du

(0:55)

Slå på ljud

Det lackar mot jul, och med den kommer julklappsutdelningar – ofta i flera olika omgångar. Innan julklapparna till familjen delas ut på julafton, så ska det kanske ges bort presenter till vänner på middagar och kolleger på glöggmingel.

För att slå in presenter snabbt och enkelt är det smidigaste alternativet en presentpåse. Med den slipper du slå in presenten, samtidigt som det ser festligt och trevligt ut. Problemet med presentpåsar är dock att de kan vara svåra att försluta om man inte har någon tejp på armlängds avstånd – något som gör att personen som ska få sin klapp kan se vad det är innan den hunnit öppna.

Du kan ha städat badrummet fel hela tiden

Det problemet finns det faktiskt ofta en lösning på! Nu sprids en video på sociala medier-appen Tiktok – som också uppmärksammats av The Sun – där en kvinna visar hur man enkelt försluter en vanlig presentpåse utan tejp.

”Du har använt presentpåsar fel i hela ditt liv”, skriver hon till videon, och håller glatt upp en glansig presentpåse med tygsnören.

Så försluter du presentpåsen rätt

I videon visar hon sedan hur banden på påsen ofta går att justera, och att man på sådana påsar kan trä in banden i hålen mitt emot. När man har gjort så på båda sidorna bildar snörena nya handtag, som gör att påsen går att försluta så tätt att mottagaren inte kan se innehållet förrän påsen öppnas aktivt.

Nobelskandalerna som skapat rubriker

Bland kommentarerna är det blandade reaktioner – medan vissa har känt till tricket sedan de var barn är andra i chock.

”Jag har levt ett helt liv där jag bara gett dem påsen och visste aldrig om detta!”, skriver en förvirrad person.

”Jag gjorde så, tack så mycket”, skriver en annan.

The Storytellers – Lyssna med Louise
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Louise

(5:00)

Slå på ljud
Mest läst