Trendar: InredningMat och dryckResor

Experten: Vanliga misstaget folk gör när de rensar hemma

13 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT,
Försöker du vårstäda hemma, men känner att det inte händer något, eller till och med blir stökigare?
Städexperten Dilly Carter delar med sig av sina bästa tips för att hålla hemmet stökfritt – och avslöjar de vanligaste misstagen folk gör!
Annons
15 saker att rensa ut ur garderobenBrand logo
15 saker att rensa ut ur garderoben

Svämmar skåpen över av saker du inte använder, och väller det ut grejer ur garderoberna när du öppnar dörrarna? Att rensa och organisera hemma är en dröm för vissa men en mardröm för andra, och det kan vara svårt att veta var man ska börja när det kommer till rensandet.

Dilly Carter är expert på att städa, rensa och organisera, och i en intervju med The Sun berättar hon vad som är det vanligaste misstaget som många gör när de rensar – de gör det inte ordentligt.

–Nyckeln är att vara noggrann. Man måste göra det ordentligt, oavsett om det är bestickslådan, köksskåpet eller garderoben som gäller, säger hon och fortsätter:

– Det är vanligt att folk tänker ”jag ska bara sortera lite i lådan.” Sen flyttar de runt saker, tar ut några grejer och det är allt. Sen tycker de att det inte är så stor skillnad? Det är för att de inte har tagit ut allt, rengjort det, tagit bort det som inte hör hemma och sen lagt tillbaka saker på sin rätta plats.

Annons

Nu delar Dilly Carter med sig av sina bästa tips för att rensa hemma!

Ta bort – flytta inte bara runt

Om du stressar igenom en rensning är det lätt hänt att du inte gör av med allt du inte vill ha eller behöver. Det är viktigt att faktiskt ta sig tid att slänga eller donera sakerna som rensas bort.

– Folk tar inte bort sakerna de inte vill ha i sitt hem. Det som händer är att sakerna då hamnar i högar i andra rum, i väskor, på trappan, i bilens baklucka, säger Dilly och trycker på vikten att faktiskt få tummen ur och sälja eller på andra sätt göra sig av med sakerna.

Betala inte för extra förvaring

Det största misstaget folk gör är att i stället för att rensa bland sina saker, så skaffar de mer förvaring. Att exempelvis hyra ett extra förråd är bara ett sätt att skjuta rensandet på framtiden, och göra det möjligt att köpa mer saker man inte behöver som tar upp plats.

Håll stöket borta

För att fortsätta hålla det rent och snyggt efter barnen rekommenderar Dilly en ”avlastningskorg”.

– Jag tycker det är ganska smart att ha en stor korg, nästan som en tvättkorg, i hörnet av rummet, så att man bara behöver plocka upp saker och lägga det där vid slutet av dagen. Sen när du har tid kan du gå igenom leksakerna ordentligt, och lägga dem på rätt plats.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons