Trendar: InredningMat och dryckResor

Så köper du rätt storlek på kläder online med smarta knepet

08 mar, 2023 
AvJosefin Westin
FotografTiktok/ TT
Kvinna som shoppar kläder

Att shoppa kläder online kan kännas som en djungel – inte minst att hitta rätt storlek.
Med Alison Hope Murray smarta knep hittar du rätt storlek direkt och slipper lämna tillbaka kläderna på grund av fel storlek.

Annons
Så stylar du säsongens dressade vårtrender 2023Brand logo
Så stylar du säsongens dressade vårtrender 2023

Det finns många fördelar med att shoppa kläder online. Det är lättillgängligt och går ofta ganska snabbt. Många vittnar om att de tycker att det är svårt att hitta rätt storlek. Lösningen har då oftast blivit att antingen skicka tillbaka plagget som inte passar i en retur eller säkra upp beställningen med flera storlekar. De allra flesta klädmärken har en policy som tillåter returer men det blir trots det tidskrävande för konsumenten och inte alls så snabb shopping som det var tänkt.

Alison Hope Murray har lösningen på problemet med ett smart knep som innebär att du kommer hitta rätt storlek direkt och slippa göra returer på grund av fel storlek.

Slipper göra returer på grund av storleken

Alison delade med sig av sitt smarta och enkla tips på hennes Tiktok och fick direkt massa positiva kommentarer. Hennes följare kallade henne för ”geni” och de kunde inte förstå varför de inte tänkt på det tipset tidigare.

Annons

För Alison har hennes knep räddat henne från många tidskrävande besök till postombudet för att göra returer.

I videon förklarar hon hur hon går tillväga när hon shoppar online.

”Jag bryr mig inte om storleken och jag bryr mig bara om vad som passar mig.”

Använder sin fusklapp varje gång hon handlar

Tiktok-profilen har nämligen alltid en lista i mobilen med sina mått.

”Så när jag shoppar online tar jag fram deras storleksguide och jag refererar till måtten som de listar för varje storlek mot mina egna.”

Hon poängterar att varje klädföretag har olika system och att det inte finns ett officiellt system som man kan luta sig mot.

”Därför kommer det troligtvis vara olika storlekar för olika märken. Men det spelar verkligen ingen roll. Köp kläder som passar dig.”

För Alison har det här knepet förändrat hennes liv. Och de som tittat på hennes video var chockade över hur enkelt knepet var men påpekade att de aldrig tänkt på att mäta sin kropp och köpa kläder efter sina individuella mått.

Annons