Trendar: InredningMat och dryckResor

Föremålen i din handväska – som kan vara farliga för barn

15 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Har du barn i närheten av din handväska gäller det att hålla lite koll så det inte slutar i katastrof.
Här är sakerna i din väska som kan vara farliga för barn.
”Små barn älskar att dra fram allt ur väskor, så när du är ute är det viktigt att du håller väskan borta från golvet och utom räckhåll”, säger experterna.
Annons
Se 8 kändisar som vägrar anlita barnvaktBrand logo
Se 8 kändisar som vägrar anlita barnvakt

Små barn är experter på att utsätta sig själva för farliga situationer, och som vuxen måste man hålla stenkoll på barnen man har i sin närhet – oavsett om det är ens egna barn eller barnbarn, eller vänners dito.

Men medan du kanske har koll så de inte ramlar och slår sig eller bränner sig på en varm spisplatta, så är det lätt att glömma bort en potentiellt farlig fälla: handväskan. Mycket av det vi dagligen bär runt på i våra handväskor är nämligen farligt för barn utan att vi tänker på det.

Instagramkontot ”CPR Kids” riktar sig till de som vill lära sig om första hjälpen för barn, och i ett inlägg tipsar de om vad man ska hålla koll på i väskan.

”Små barn älskar att dra fram allt ur väskor, så när du är ute är det viktigt att du håller väskan borta från golvet och utom räckhåll”, skriver kontot, som har 15 000 följare, och vars inlägg har plockats upp av The Sun.

Annons

Det är farligaste föremålen i handväskan

Först på listan hittar vi något som blev extra vanligt under pandemin – handsprit i reseförpackning.

”Handsprit kan vara farligt att få i sig eller om det kommer i kontakt med deras små ögon”, skriver de i videoklippet.

Något annat man måste ha koll på är bilnycklarna, och framförallt deras batteri.

”Många bilnycklar nuförtiden har ett lättåtkomligt klockbatteri. Dessa är lätta att sätta i halsen och kan vara livsfarliga om de sväljs.”

För ett barn ser mediciner och medicinska halstabletter se ut som godis, och om de råkar få i sig flera stycken finns det både risk att tabletterna sätts i halsen, och att barnen får i sig saker de inte ska ha i kroppen.

”De kan sätta dem i halsen och kan också gör barnet sjukt om det förtärs. Ibland är det nödvändigt att ha med medicin, men se bara till att små händer inte kommer åt dem”

Här är barnnamnen som spås bli populära 2023Brand logo
Här är barnnamnen som spås bli populära 2023
Annons