Trendar: InredningMat och dryckResor

3 ställen i hemmet som du glömmer bort att städa

23 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Dammsuga golven och torka av hyllorna kommer de flesta ihåg att städa.
Men städar du de insidan av diskmaskinen till exempel?
Städexperten Carolina McCauley delar med sig av de vanligaste ställena som folk glömmer bort att städa – och hur de rengör dem allra enklast!
Annons
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial

När du städat lägenheten genom att dammsuga och våttorka golven, dammtorka alla ytor och städa badrummet är det lätt att tänka att du har städat klart. Men det finns några ställen i hemmet som många av oss glömmer bort, eller helt enkelt inte vet hur vi ska städa överhuvudtaget.

Städexperten Carolina McCauley från Australien har fått över 2,4 miljoner följare på Instagram på grund av sin smarta städknep och hushållstips. I en video visar hon tre vanliga saker som folk glömmer bort att städa, och hur du ska göra för att enkelt få rent dem.

Först ut på Carolinas lista är insidan av diskmaskinen. Den går varm i hemmet, men med alla smutsiga tallrikar och köksredskap behövs även den rengöras ibland. Allra enklaste sättet att göra det på är att ställa in en plastbehållare med ättikssprit i diskmaskinen och sedan köra ett snabbt program utan någon smutsig disk.

Annons

Diskmaskinen är inte den enda maskinen som blir åsidosatt i hemmet – även tvättmaskinen kan behöva rengöring med jämna mellanrum. Även här är det ättikan som ska användas. Fyll tvättmedelsbrickan med ättika och kör ett snabbt program i tvättmaskinen, så kommer även den maskinen vara skinande ren sen.

Smarta knepet för att dammsuga smaka springor

Knepet som kanske flest imponeras av är det Carolina har till att rengöra altandörrar och dylikt. Har du skjutdörrar i hemmet vet du hur lätt det är att gängorna blir fulla av damm och smuts som är svårt att städa bort. Här tar städexperten hjälp av en toarulle, som hon fäster på dammsugarslangen och sedan klämmer till så hålet blir en smal glipa. Detta hemmagjorda munstycke går sedan att få ner i gängorna och suger upp allt smuts så det blir fint och rent.

Bland kommentarerna är det många som skriver att de blir inspirerade.

”Omg dammsugarknepet är genialt för min bil”, skriver en person.

”Toarulle-tricket chockade mig”, skriver en annan.

”Ska addera allt detta till min lista i helgen”, hyllar en tredje.

Annons