Trendar: InredningMat och dryckResor

Trebarnsmammans tvättknep: Så gör du för att slippa vika kläderna

17 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografShutterstock
Nöden är uppfinningarnas moder, som man brukar säga.
Så var fallet när amerikanska trebarnsmamman Tiffany Lee utvecklade ett system för att slippa vika familjens tvätt.
Är du småbarnsförälder och tar hand om familjens tvätt? Då är det här tvättknepet för dig!
Annons
Så torkar du tvätten snabbt - se de supersmarta knepenBrand logo
Så torkar du tvätten snabbt - se de supersmarta knepen

Tiffany har ett konto på plattformen TikTok, med 7 600 följare, där hon delar med sig av humor och hacks – alltid med hög igenkänningsfaktor för alla som lever småbarnslivet.

I ett inlägg ger hon ett genialt tvätthack som riktar sig till alla som lägger mycket tid på att vika tvätt åt övriga familjemedlemmar. Det rapporterar The Daily Mail, som plockat upp Tiffanys tips.

Är du småbarnsförälder och tar hand om familjens tvätt? Då är det här tvättknepet för dig!

Annons

”Blev kallad för, men jag tycker att det är genialt”

– Jag blev kallad för, men jag tycker att det är genialt säger hon i ett videoinlägg på plattformen och bedyrar sedan hur ingenting som förenklar vardagen med småbarn kan kallas för lathet – i sådana fall vill hon vara lat helt enkelt.

Hon berättar vidare att tiden hon lägger på att vika tvätt har halverats efter att hon började göra detta. Vad har hon då gjort? Jo, hon har helt enkelt slutat vika tvätten.

Trebarnsmammans tvättknep: Så gör du för att slippa vika kläderna

Tiffany har tre barn, som alla är under femårsåldern. När hon tvättar åt familjen blir det med andra ord mycket tvätt att vika efteråt.

Hon berättar att hon därför slutat vika tvätten. I stället får varje familjemedlem en egen liten låda i tvättstugan, som hon fyller med ren tvätt. Därefter gissar vi att varje familjemedlem får ta hand om de nytvättade klädesplaggen på egen hand.

Annons

Barnen har speciell ”kubförvaring” på deras rum, så att deras kläder inte nödvändigtvis behöver vikas, berättar Tifanny.

– Jag viker ingenting, jag bara slänger allt där det ska vara och sedan... går jag vidare med mitt liv, säger trebarnsmamman i klippet, under vilket andra föräldrar kommenterat och hyllat detta knep. Så genialt!

Se videon här nedan:

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons