Städa kylen
5 ovärderliga städhacks som underlättar
1:04

Efter reklamen: 5 ovärderliga städhacks som underlättar

(1:04)

Slå på ljud

Oavsett hur försiktig man är blir kylen smutsig förr eller senare. Det är lätt hänt att lock åker av och att mat droppar ut på hyllplanen. Trots det drar sig många för att påbörja operation städa kylen. Det är kräver en del förberedelser och är rätt tidskrävande, om vi ska vara ärliga.

Så tvättar du fönster – 6 knep som gör städningen lättare

Städa kylskåpet

För att få ett fläckfria hyllplan och för att kunna använda knepet krävs det att dina hyllplan är rengjorda. Sedan behöver du inte städa dem någonsin igen. Rengör dem en sista gång med mirakelmedlet ättika. Blanda ättika med vatten i en sprayflaska tillsammans med någon droppe diskmedel. Blanda antingen två deciliter ättikssprit med tre deciliter vatten eller en deciliter ättika med fyra deciliter vatten. Spraya insidan av kylskåpet, låt verka och torka sedan av med en ren trasa.

Du kan även strö ut bikarbonat på en trasa och låta det verka. Det gör också susen för smutsfläckarna i kylen.

Enkla knepet – så slipper du rengöra hyllorna igen

Är du less på städrutinen ovan? Det finns nämligen ett knep som gör att du aldrig behöver städa på det sättet igen eller städa kylskåpet över huvud taget. Om du testar det här enkla knepet kommer du spara tid i framtiden. Efter att du har rengjort ditt kylskåp en sista gång från grunden låt matvarorna stå på diskbänken en liten stund till.

I stället för att städa hyllorna regelbundet, klä i stället dina hyllor med plastfolie. Om du spiller så är det bara att dra bort röran och lägga ut ett nytt ark av plastfolie.

Om du föredrar en tvättbart och återanvändbart lösning ska du överväga att köpa skräddarsydda mattor för dina hyllor. De är bara att rulla ut och går att tvätta av om och om igen utan att behöva dra ut hela hyllan för att skrubba den ren.

Experten: 5 vanliga missar som folk gör när de flyttstädar

Så torkar du tvätten snabbt - se de supersmarta knepen
1:01

Efter reklamen: Så torkar du tvätten snabbt - se de supersmarta knepen

(1:01)

Slå på ljud
Mest läst