(Femina) Prinsessan Diana - 13 looks världen fortfarande kopierar
Slå på ljud

Att prinsessan Diana var en stilikon av stora mått är det ingen tvekan om. Diana var en mästare på att lägga till intressanta, oftast också sentimentala, detaljer till sina outfits vilket höjde dem till en ny nivå.

Här är Dianas stilknep som du aldrig har lagt märke till!

Det personliga halsbandet

Carrie Bradshaw var absolut inte den första personen som gjorde namnhalsband populära. Diana syntes i en egen variant långt innan Sex and the City ens var påtänkt – närmare bestämt 1980, innan hon gifte sig med prins Charles. Hon syntes bära halsbandet igen på en polomatch 1985.

Hennes förkärlek till färgade strumpbyxor

Diana gillade att bära strumpbyxor som matchade sin övriga outfit – och gärna i rött.

Två klockor på en handled

Innan Diana gifte sig med prins Charles var hon även modig när det gällde mode - om än något mer subtilt. Som här ovan, när hon hade på sig två klockor på en handled. Historien bakom modeögonblicket är faktiskt ganska romantisk – Diana erbjöd sig nämligen att bära Charles klocka åt honom medan han spelade en polomatch.

Armbandet med berlocker

Diana älskade som sagt sentimentala modetaljer, och ibland syntes hon med det här armbandet med berlocker. Armbandet ska ha haft initialerna H och W, som stod för Harry och William, samt ett X för att fira Dianas tioårsjubileum med Charles.

Det stylade pärlhalsbandet

När Diana gick på premiären av Tillbaka till framtiden 1985 syntes hon i en vinröd sammetsklänning och ett pärlhalsband bak och fram, vilket var typiskt för Dianas stil.

Den färgade eyelinern

Diana var inte bara en förebild när det gällde mode, utan även skönhet. Hon gillade bland annat att matcha eyeliner med outfit, och sågs ofta i blå eyeliner när hon bar blått, till exempel.

Foto: Rex

Källa: Harper's Bazaar

LÄS MER:

5 snygga outfits av Diana - som kändisarna fortfarande inspireras av

Kate Middletons olikhet med Diana - har mer likheter med drottningen

Prinsessan Dianas pinsamma hyllning till Charles i The Crown har hänt på riktigt

Mest läst