Paisley Ridley skadade huvudet på hårklämma.
Här är hårtrenderna som spås bli populära under 2023
0:34

Efter reklamen: Här är hårtrenderna som spås bli populära under 2023

(0:34)

Slå på ljud

Många kvinnor med långt hår använder sig gärna av hårklämmor för att sätta upp håret. Med en enkel rörelse får man bort allt hår på ett smidigt sätt, samtidigt som det ger en snygg frisyr. Men det finns risker med att använda sig av de vanliga klämmorna – i alla fall om du är ute och kör bil.

18-åriga Paisley Riley har väckt stor uppmärksamhet på sociala medier efter att ha berättat om sin olycka, där hon skadade sig svårt på klämman. Hennes videoklipp på Tiktok har fått över 58 miljoner visningar, och det är inte så konstigt – många känner för Paisley. 18-åringen var ute och körde med en fyrhjuling, och hade håret uppsatt med en hårklämma. Men när hon välte med fordonet slog hon i huvudet, och hårklämman kilades in i Paisleys huvud. Efter att ha körts akut till sjukhus fick läkare ta ut klämman ur hennes huvud, och sedan fixera såret med fem häftklamrar.

Så får du ut stickor på ett enklare och mer skonsamt sätt

Efter dotterns olycka var Paisley Rileys mamma chockad över att det är farligt att köra bil med hårklämma.

– Jag använder alltid hårklämma, säger hon till Inside Edition.

Flera varnar för hårklämma i håret vid bilkörning

Anledningen till att den hårda plastklämman är farlig att ha i håret är alltså att den i samband med en krock eller annan kraftig inverkan kan tryckas in i skallen och skada bäraren allvarligt.

Efter Paisleys video på Tiktok är det många som har följt henne, och gjort videos där de påminner sina följare om att inte ha på sig klämmor i håret när de kör bil. Andra som också råkat ut för liknande olyckor berättar liknande historier som Paisley, och visar sina stora ärr.

Därför är det ingen bra idé att dricka kaffe på morgonen

Om du inte vill ge upp hårklämman när du kör bil så är det åtminstone rekommenderat att ha den ovanpå huvudet, där huvudet inte kommer i kontakt med nackkudden vid krock.

Mest läst