Trendar: InredningMat och dryckResor

Jobbar du hemifrån? Då bör du ha två timmars lunchrast

19 nov, 2020 
AvEmma Castman
Mörkret blir allt mer påtagligt, och med det påverkas även vår energi. För att bättre klara av vardagen och kunna leverera på jobbet föreslår karriärcoachen Erica Wolfe-Murray nu två timmars lunchrast – här är anledningen!
Annons
5 Ergonomiska övningar under hemmajobbetBrand logo
5 Ergonomiska övningar under hemmajobbet

Just nu lever vi i en oviss tid där det är svårt att planera längre fram än för dagen. Fester, tillställningar och evenemang ställs in, samtidigt som livliga dagar på kontoret har ersatts med stillsamt hemarbete. Okej tycker vissa, tröttsamt tycker andra.

En sak som är säker är att mer eller mindre allas energi påverkas av det påträngande mörkret. Promenaderna till och från jobbet uteblir, och restaurangbesöket på lunchen får vänta. Men det finns en lösning på problemet!

I en intervju med Huffington Post berättar karriärcoachen Erica Wolfe-Murray att en två timmar lång lunchrast skulle göra underverk för alla som jobbar hemma under pandemin. På så sätt frigörs nämligen tid till att både hinna äta lunch – och ta en ordentlig promenad när det fortfarande är ljust ute.

– Din hälsa behöver det, din hjärna behöver det och dina ögon behöver det. Du ska inte sitta och titta in i en datorskärm flera timmar i sträck, säger Erica.

Annons

Så pratar du med din chef

I intervjun tipsar Erica Wolfe-Murray om att ställa frågan om längre lunch på ett smart sätt. Börja till exempel med att fråga din chef om det finns möjlighet att testa konceptet ett par dagar i veckan för att sedan utvärdera och se om det ger önskad effekt.

– Alla chefer borde vara flexibel i tider som de här. Det viktiga är inte hur många timmar du sitter vid ditt skrivbord, utan att du levererar det du ska.

Har du möjligheten att arbeta flexibelt tycker Erica Wolfe-Murray även att du ska fundera över när du arbetar som bäst – och sedan försöka anpassa dina arbetsdagar efter det.

– Jobbar du bättre på morgonen, be om att få utföra dina uppgifter då i stället för i slutet av dagen. Föredrar du kvällsarbete framför dagsarbete? Be om det.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons