Trendar: InredningMat och dryckResor

Julklapparna som inga kvinnor vill ha egentligen

12 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok, tt.
Å ena sidan blir man glad över att någon tagit sig tiden att köpa en julklapp åt en – men å andra sidan finns det saker ingen egentligen vill ha.
Alexandra Cunningham har gjort en lista över julklapparna som inga kvinnor egentligen vill ha på julafton, och det bjuder på stor igenkänning!
”Inget säger 'jag älskar dig' som duschkräm och deodorant”, skämtar en person.
Annons
Så fixar du sista minuten julklapparnaBrand logo
Så fixar du sista minuten julklapparna

När det kommer till presenter och julklappar är det helt klart tanken som räknas – även billiga presenter kan göra en så glad att man börjar gråta om personen som ger bort gåvan har tänkt till ordentligt. Men kring julen finns det vissa julklappar som är vanligt förekommande, och som nästan inga kvinnor egentligen vill ha om de fick välja.

I en video på Tiktok, som The Sun skrivit om, har Alexandra Cunningham sammanställt en lista över de vanliga presenterna som ingen egentligen önskar sig, men som många får ändå.

Först på listan rankar Alexandra personliga filtar, alltså filtar med exempelvis fototryck. Medan det är en gullig tanke så är det nog få som egentligen föredrar att sitta invirad i en filt med sitt eget ansikte på, snarare än en neutral filt.

Annons

Näst på listan hittar vi det som Alexandra kallar ”infektionsframkallande bad-set”. I affärerna hittar vi kring jul många olika typer av presentboxar med varierande dusckrämer, badbomber, schampo och hudvård. Tanken är såklart att presenten ska användas till att varva ner och ge sig själv en lyxig stund hemma i badrummet, men det når inte hela vägen fram. Många billigare badprodukter kan vara tungt parfymerade och ha mängder av kemikalier som kroppen kanske inte mår så bra av i längden.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Därför ska du inte köpa hjärtformade smycken

Alexandra Cunningham, som har podcasten This family tree, menar också att body sprays inte heller är någon vidare present. Du kanske luktar gott i början, men parfymerade kroppssprayer kan leda till och irriterad hud och hals.

Sist på listan över vad kvinnor inte vill ha på julafton är smycken formade som hjärtan – det här är något som Alexandra menar att de flesta kvinnor inte trivs att ha på sig.

Annons

Tips! Här har vi samlat 18 tips på vad du kan ge bort i julklapp till din fru, mamma, syster eller andra kvinnor i ditt liv.

Bland kommentarerna är det många som känner igen sig i Alexandras spaningar.

”Inget säger 'jag älskar dig' som duschkräm och deodorant”, skriver en person skämtsamt.

”Vi behöver göra den här listan ännu längre”, skriver en annan.

Andra tycker dock att Alexandras lista är bortskämd, och menar att de uppskattar alla presenter oavsett vad det är.

”Jag skrattar alltid åt hur otacksamma och bortskämda människor är”, skriver en person.

Annons