Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: InredningMat och dryckResor

11 sista minuten-julklappar som garanterat gör succé

20 dec, 2022 
Sista minuten-julklappar 2022.
Är du ute i sista sekund eller har du helt enkelt inte möjlighet att beställa hem eller leta i butik efter årets julklappar? Då kan du slappna av – vi har nämligen samlat julklappstipsen som du kan fixa bara dagarna innan (och många till och med på julafton).
Annons

Planering är inte för alla – och kanske har du av olika anledningar helt enkelt inte haft möjlighet att fixa årets julklappar än. Många webbshoppar uppmanar dessutom att beställa hem dina produkter senast någon vecka innan julafton för att de ska kunna garantera leveransen, så om du är ute senare än så kan det bli en nervös kamp mot klockan innan sakerna kommer hem till dig.

Julklappstips sista minuten

Men det finns såklart även riktigt bra julklappar som du kan köpa, beställa eller boka även i sista sekund – till alla möjliga mottagare. Så oavsett om det är din partner, mamma, pappa, vän, syster eller bror eller någon helt annan som du vill ge bort en fin julklapp till så har vi här samlat några riktigt bra julklappstips helt utan stress.

Julklapp: Personal shopping

Ge någon av dina nära och kära en lyxig shoppingupplevelse. Här finns det något för alla plånböcker och förutsättningar: från att boka in en personlig shoppingexpert och ge personen en summa att shoppa för, till att agera smakråd en hel dag när ni går på stan, tar fika- och lunchpauser och fokuserar helt på att hitta nyckelplagg till personens garderob.

Annons

Hos Åhléns finns det många olika sorters personal shopping, där en alldeles egen stylist hjälper till att hitta plaggen och accessoarerna som passar just din stil (eller hjälper dig att hitta din stil). De flesta tjänsterna är kostnadsfria men har en rekommenderad budget från 3 000–9 000 kronor beroende på vilket upplägg du väljer, och finns både online och på plats i storstäderna. En summa att shoppa för tillsammans med stylisten är med andra ord en perfekt julklapp! Läs mer och boka Åhléns personal shopping här (reklamlänk).

Julklapp: Skönhetsbehandling

Skäm bort dina nära och kära med en lyxig skönhetsbehandling att se fram emot. Det finns något för alla och fler och fler stora webbutiker har öppnat upp egna salonger där du kan göra allt från att gå till frisören, få en ansiktsbehandling eller fixa brynen till att bli fixad för kvällen med makeup och hårstyling. Här är några av våra favoriter:

Annons

Lyko – har många olika salonger med allt från hudvård till hårvård och bryn. Läs mer och boka en tid här (reklamlänk).

Kicks – erbjuder allt från makeup och manikyr till att fixa bryn och hår, eller varför inte en doftkonsultation? Läs mer och boka en tid här (reklamlänk).

Rapide Brow Bar – erbjuder allt från lyxiga paket med trådning, färgning och styling av såväl bryn som fransar till populära Brow Lift. Läs mer och boka en tid här (reklamlänk).

Julklapp: Tv-paket med sport

Ska du ge bort en julklapp till någon som älskar sport men som inte har unnat sig tv-kanalerna där det visas? Då kan du sluta leta nu – ett sportpaket är den perfekta julklappen.

Hos C More finns bland annat Champions League, spanska La Liga och italienska Serie A. Läs mer och beställ C More här.

Hos Viaplay visas bland annat Premier League, NHL, Formel 1 och UFC. Läs mer och beställ Viaplay här (reklamlänk).

Julklapp: Streamingtjänst

Även till den som inte gillar sport finns det många bra sista minuten-julklappar att ge bort. Tjänsterna ovan har givetvis inte bara sport i sitt utbud, utan även många serier och filmer. En perfekt julklapp till precis alla – från mormor till barnfamiljen!

Annons

Julklapp: Matkasse

Vem vill inte ha sinnesfrid, mindre vardagsstress och mer näringsrik mat i julklapp? En matkasse är med andra ord den perfekta presenten! Ge bort en leverans eller flera under en tid, beroende på hur mycket du vill spendera. Här finns det många olika tjänster att välja på, och de flesta har ofta fina prova på-erbjudanden, bland annat dessa:

Matkomfort – förberett av kockar. Läs mer och beställ här.

Middagsfrid –enkla och goda rätter. Läs mer och beställ här.

Linas matkasse – goda och varierande recept. Läs mer och beställ här.

Julklapp: Presentkort online

Ett presentkort hos en butik som mottagaren gillar, eller där de har något som hen vill ha, kan verkligen aldrig gå fel. De flesta stora sajter erbjuder numera även digitala presentkort som skickas till din mailadress direkt efter betalning. Bland annat kan du köpa digitala presentkort (eller fysiska om du är ute i god tid) online hos:

Annons

Årets julklapp – en perfekt sista minuten-julklapp

Årets julklapp i fjol blev en evenemangsbiljett och som av en händelse så är just biljetter till ett evenemang även den perfekta julklappen att ge bort om du är sent ute. För vem vill inte ha en härlig upplevelse att se fram emot i mörkaste vintern eller senare i vår? Bjud på middag innan eller efter för en extra kul present!

Julklapp: Standup

Årets roligaste julklapp? Ge bort en kväll full av skratt på välkända stand-up-klubben Norra Brunn i Stockholm, som i skrivande stund har stjärnor som Johan Rheborg, Nour El-Refai, Marika Carlsson, Petrina Solange, Fredrik Lindström och David Batra inbokade på föreställningar framöver. Läs mer och köp upplevelsen här (reklamlänk).

Julklapp: Teater

Ge bort en föreställning på Playhouse Teater i Stockholm – kanske till och med kombinerat med en hotellvistelse eller fördrink på stan? Hos Great Days kan du ge bort biljetter för en eller flera personer och få en presentask (om du beställer tidigt) eller ett fint värdebevis som du kan skriva ut själv. Läs mer och köp upplevelsen här (reklamlänk).

Annons

Psst! Hos vår systersajt ELLE kan du spana in 13 andra härliga upplevelser att ge bort i julklapp.

Julklapp: Tidningsprenumeration

Sprid glädje under ett helt år istället för bara under julen. Ge bort en tidning som passar mottagaren – för modeälskaren är såklart ELLE ett givet val, men det finns något för alla. Hos prenumerera.se finns allt från tidningar om inredning, mode och skvaller till matlagning, korsord och stickning. Se alla tidningar och beställ här.

Julklapp: Blommor

Vem blir inte glad för en vacker bukett eller julgrupp? Att skicka blommor är alltid uppskattat, året om, men kanske extra härligt nu med tanke på att många av oss spenderar mer tid hemma under jul och i mellandagarna. Läs mer och beställ blommor här (reklamlänk).

Julklapp: Välgörenhet

Vill du visa att du tänkt på någon som redan har allt? Då är en gåva till välgörenhet den finaste presenten. Här listar vi några organisationer där du kan skänka på sajten och direkt få ett gåvobevis att skriva ut skickat till dig.

Vill du ha fler julklappstips? Vi har bland annat samlat de bästa julklappstipsen till henne samt inom mode, skönhet, inredning och på rea.

Drabbad av julstress? 5 tips för att må bättreBrand logo
Drabbad av julstress? 5 tips för att må bättre
Annons