Kate-drottning

[YouPlaySinglePlayer video=”680,643,294393″ ap mute ]

Kate Middleton är inte en lika kontroversiell prinsesshustru som Meghan Markle. Vissa tycker att detta är orättvist, men faktum kvarstår: i princip alla verkar älska Kate.

I Storbritannien råder rungande konsensus kring att Kate kommer att bli en fantastisk drottning när prins William väl får beträda tronen. Men hon kommer inte att bli drottning Catherine i samma stund som det sker.

Förvirrade? Låt oss förklara.

Kate Middleton stoppas från att bli drottning Kate

Kate Middleton får alltså inte bli "drottning Kate".

Kate Middleton får alltså inte bli “drottning Kate”.

Daily Express berättar om den märkliga regeln i en artikel där man har intervjuat en expert i kungliga frågor, Iain MacMarthanne.

Så här säger han.

– Det finns ett missförstånd kring att Kate kommer att bli drottning Catherine när William blir kung. Men så är det inte. Kate kommer bara bli drottning Catherine när antingen hon eller William dör, förutsatt att de verkligen får beträda tronen en dag, säger Iain till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Kronprinsessan Victoria ryter ifrån mot reportern!

Får välja mellan tre andra titlar

Hängde ni med? Kate kommer att kunna tituleras som drottning, men inte i kombination med sitt förnamn. Allt dikterat av reglerna i den brittiska monarkin.

Men faktum är att det finns ytterligare en, ännu luddigare detalj i reglerna. Om William skulle dö före Kate, efter att han väl blivit kung, då får Kate välja mellan tre olika titlar.

• Hennes majestät drottning Catherine

• Hennes majestät drottning änkenåd Catherine

• Hennes majestät drottningmodern

Att Kate inte kommer att bli kallad för ”drottning Kate” så fort William beträder tronen, det beskriver Daily Express som en ”tragedi”. Aningen drastiskt uttryckt, kan tyckas. Vår gissning är att Kate ändå är hyfsat nöjd med hur hennes framtid ser ut att arta sig!

LÄS MER:
Victoria i svensk design vid invigningen av Stockholm Fashion Week

Fyra saker Kate alltid har i handväskan!Mer läsning

Femina