Video: 5 tips för dig som har en partner som är jobbig att sova med
1:21

Efter reklamen: Video: 5 tips för dig som har en partner som är jobbig att sova med

(1:21)

Slå på ljud

Har du svårt att sova genom hela natten utan att vakna gång på gång, eller märker du att du vaknar trött fast du sovit i åtta timmar? Många människor världen över kämpar med sin sömn och lider av olika sömnproblem.

Nu sprids en ny trend på sociala medier, som allt fler väljer att testa och svär fungerar bra för att sova bättre. Det kallas muntejpning, och är precis som det låter – du ska tejpa för munnen när du sover.

Tanken bakom den speciella trenden är att en tejpad mun gör att du andas genom näsan i stället, något som ska vara bra för människor som snarkar, men som kan ha bra effekter även om du inte snarkar.

Storstäda snabbt och effektivt – 10 ovärderliga tips och husmorsknep

En användare på Tiktok, Lauryn, förklarar att hon har blivit piggare sedan hon började tejpa munnen. Videon där hon förklarar varför hon börjat tejpa munnen har setts över 300 000 gånger och gillats över 13 000 gånger

– Jag vaknar med så mycket mer energi, säger Lauryn.

Fördelarna med att tejpa munnen

De flesta tejpar inte munnen med vanlig tejp, utan speciell gjord för ändamålet, som kallas Vio2.

– Jag introducerades nyligen till Vio2-tejp och jag måste säga att det är antagligen den bästa sömnen jag haft på länge. Jag sov natten igenom utan att vakna upp titt som tätt. Tejpen sitter kvar på munnen och försluter den på ett sätt så det hålls stängt men utan att det känns klaustrofobiskt.

Detaljen på tandkrämstuben – det kände du inte till

Bland kommentarerna är det många som är lyriska över att tejpa munnen.

”Jag är besatt!!”, skriver en person.

”Ingen mer huvudvärk när jag vaknar, inga mer snarkningar och ingen mer äcklig muntorrhet”, skriver en annan.

Källa: Yahoo.

Mest läst