Trendar: InredningMat och dryckResor

Mammans knep: Sparar tusentals kronor när jag tvättar

26 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Holly Smith har gjort sig känd för att vara duktig på att spara pengar och leva ekonomiskt.
Nu delar hon med sig av ett enkelt knep hon använder när hon tvättar – som hon menar har gjort att hon sparat tusentals kronor de senaste åren.
– Det är briljant, säger hon i This morning.
Annons
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial

Hemma i Storbritannien har Holly Smith blivit känd som ”kupongdrottning” och sparexpert. Hon är duktig på att leva ekonomiskt, och har skrivit böcker om ämnet. Hon är också en flitig figur i brittisk tv, där hon ofta delar med sig av sina bästa tips för att spara pengar.

När Holly medverkade i This morning med programledarna Alison Hammond och Dermot O'Leary delade hon med sig av ett enkelt tvättknep som hon menar har gjort att hon sparat tusentals kronor de senaste åren.

Holly Smith är coupon queen.
Holly Smith är mästare på att spara pengar.

Det Holly har gjort är att hon bytt ut sitt vanliga tvättmedel och sköljmedel mot ett så kallat ”eco egg”, en äggformad plastbehållare med tvättpellets i, som håller för 70 tvättar och kostar omkring hundralappen. Den ersätter både tvättmedel och sköljmedel, det enda du behöver göra är att slänga in ditt eco egg i tvättmaskinen med den smutsiga tvätten. När du använt upp innehållet går det att köpa refiller som håller i 50 tvättar och kostar ännu mindre pengar.

Annons

Sparat tusentals kronor när hon tvättar

Att Holly bytt ut tvätt- och sköljmedlet mot eco egg har gjort att hon sparat en del pengar genom åren.

– Jag räknade på det här tidigare, och sedan jag började använda det 2018 så har jag lyckats spara över 500 pund, säger Holly Smith i This morning.

500 pund är med dagens valutaräkning över 6300 kronor.

– Det är briljant, säger Holly, och konstaterar att hon kan använda det även när hon bara ska snabbtvätta några enstaka plagg som hennes småbarn kladdat ner.

Annons