Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial
1:11

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial

(1:11)

Slå på ljud

Hemma i Storbritannien har Holly Smith blivit känd som ”kupongdrottning” och sparexpert. Hon är duktig på att leva ekonomiskt, och har skrivit böcker om ämnet. Hon är också en flitig figur i brittisk tv, där hon ofta delar med sig av sina bästa tips för att spara pengar.

När Holly medverkade i This morning med programledarna Alison Hammond och Dermot O'Leary delade hon med sig av ett enkelt tvättknep som hon menar har gjort att hon sparat tusentals kronor de senaste åren.

Holly Smith är coupon queen.

Holly Smith är mästare på att spara pengar.

Foto: Ken McKay/ITV/Shutterstock

Det Holly har gjort är att hon bytt ut sitt vanliga tvättmedel och sköljmedel mot ett så kallat ”eco egg”, en äggformad plastbehållare med tvättpellets i, som håller för 70 tvättar och kostar omkring hundralappen. Den ersätter både tvättmedel och sköljmedel, det enda du behöver göra är att slänga in ditt eco egg i tvättmaskinen med den smutsiga tvätten. När du använt upp innehållet går det att köpa refiller som håller i 50 tvättar och kostar ännu mindre pengar.

Därför ska du tvätta riset innan tillagning

Sparat tusentals kronor när hon tvättar

Att Holly bytt ut tvätt- och sköljmedlet mot eco egg har gjort att hon sparat en del pengar genom åren.

– Jag räknade på det här tidigare, och sedan jag började använda det 2018 så har jag lyckats spara över 500 pund, säger Holly Smith i This morning.

Så kan du stänga av pipet på diskmaskinen

500 pund är med dagens valutaräkning över 6300 kronor.

– Det är briljant, säger Holly, och konstaterar att hon kan använda det även när hon bara ska snabbtvätta några enstaka plagg som hennes småbarn kladdat ner.

Mest läst