Trendar: InredningMat och dryckResor

Forskning: Därför sitter vissa män så länge på toaletten

08 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Man som sitter på toaletten med mobilen.
Märker du att din man ofta tillbringar lång tid inne på toaletten, speciellt när det finns mycket som ska hinnas med i hemmet?
Forskning visar att vissa män lägger sju timmar om året på att vara på toaletten, utan att de behöver.
”Toaletten är hemmets fristad, en plats där man kan stänga av sig från omvärlden”, säger en talesperson bakom studien till Ladbible.
Annons
Fem favoriter från Femina – saker du gör i vardagen som du genast borde sluta medBrand logo
Fem favoriter från Femina – saker du gör i vardagen som du  genast borde sluta med

Vem som gör mest hushållssysslor och städning i hemmet är ett vanligt föremål för konflikt i många relationer. Att kvinnor upplever att deras män försöker komma undan ansvar i hemmet är inte helt ovanligt – och faktum är att det också styrks av forskning.

En studie, som har gjorts på uppdrag av badrumsexperterna Pebble Grey, visar nämligen att många män tillbringar mer tid i badrummet och på toaletten än de behöver, bara för att just komma undan från hushållssysslor och ansvar i hemmet, skriver Ladbible.

1000 män fick svara på frågor om sina vanor, och det visade sig att män i genomsnitt tillbringar sju timmar mer på toaletten än de behöver varje år. De söker helt enkelt skydd bakom låst dörr för att komma undan livets ansvar hemmavid.

Annons

”Toaletten är hemmets fristad, en plats där man kan stänga av sig från omvärlden, även om det bara är för en kort stund. Något som många män utnyttjar”, säger en talesperson för företaget som gjorde studien.

Därför tillbringar män så mycket tid på toaletten

De allra vanligaste anledningarna till att män söker sig till toaletten är att de vill komma undan en partner de irriterar sig på, barn som skriker och hushållssysslor de inte vill göra.

Bara för att studien visar att män håller sig undan hushållsarbete mer än kvinnor betyder det dock inte att det gäller alla – men har du en partner som försvinner iväg lite för länge och ofta till toaletten så kan det här alltså vara förklaringen.

Annons