5 selfcare-tips som bara tar 5 minuter
1:13

Efter reklamen: 5 selfcare-tips som bara tar 5 minuter

(1:13)

Slå på ljud

Det kan vara svårt att varva ner efter en lång dag. Men det finns en stund på dagen, som de flesta unnar sig, men inte nyttjar till sin fulla potential – när de duschar.

I stället för att bara skynda igenom den dagliga duschen kan du passa på att meditera. Enligt skönhetsredaktören Hannah Frye gör det stor skillnad för ditt välbefinnande.

Hudvårdstrenderna att ha koll på 2023

Så mediterar du i duschen

Hannah Fryes supertips för att varva ner kan låta flummigt men i praktiken göra underverk för din sömn och kommer hjälpa dig att släppa taget på stress.

”Det betyder inte att du behöver sitta på golvet och fokusera på din andning. Att bara vara närvarande i nuet kan fungera som en medveten aktivitet”, skriver Hannah Frye.

1. Förbered duschen

Det första steget är att göra din duschmiljö så avkopplande som möjligt. Detta innebär att ställa in vattnet till din idealiska temperatur och använda verktyg som duschbuketter, eukalyptusbuntar, eteriska oljor eller till och med rumssprayer.

Det kommer hjälpa dig att sätta tonen för din duschmeditation. Dofter som eukalyptus, kamomill, lavendel och rosmarin är alla avkopplande.

2204217315

2. Ta djupa andetag

Innan du kliver in i duschen, ta tre djupa och långsamma andetag. Detta hjälper dig att slappna av innan du kliver under vattenstrålarna vilket kommer göra följande övningar lättare.

3. Visualisera dropparna

När du har kommit in i din andning kliver du in i duschen och börjar träna på visualisering. När det varma vattnet rinner ner för din hud föreställ du dig att dessa droppar har energin att bokstavligt talat tvätta bort negativa tankar.

När vattnet fortsätter att rinna över dig, försök att tänka på varje liten sak som kan ha stressat dig den dagen och föreställ dig att vattnet sköljer ner det i avloppet. Föreställ dig att ljus, positiva känslor som lycka och avkoppling kommer från duschhuvudet och tränger in i din hud.

Använd även meditation vid hårtvätt

Du kan till och med göra denna meditation medan du tvättar håret. Faktum är att hårbottensmassage också kan hjälpa till att få dig att slappna av. Enligt Hannah Frye tar du helt enkelt fingertopparna, inte naglarna, och masserar varje område av din hårbotten samtidigt som du föreställer dig de negativa känslorna som sköljs ur dina hårtoppar.

”Får en god natts sömn”

När du väl lämnar duschen kommer du förmodligen att känna dig mer tillfreds än innan du klev in i den.

”Efter denna avkopplande dusch är du ännu mer redo för en god natts sömn”, skriver Hannah Frye.

Källa: Mbg Health

Slipp illaluktande handdukar – vanliga misstaget

3 tekniker för att sluta älta negativa tankar
1:11

Efter reklamen: 3 tekniker för att sluta älta negativa tankar

(1:11)

Slå på ljud
Mest läst