Trendar: InredningMat och dryckResor

Bästa duschknepet – hjälper dig att släppa stressen och få bättre sömn

11 jan, 2023 
AvJosefin Westin
FotografTT

Det finns olika sätt att varva ner efter en lång dag.
De flesta missar dock ett givet ögonblick i sin dagliga rutin.
Här är bästa tipset på hur kan varva ner med hjälp av att duscha.

Annons
5 selfcare-tips som bara tar 5 minuterBrand logo
5 selfcare-tips som bara tar 5 minuter

Det kan vara svårt att varva ner efter en lång dag. Men det finns en stund på dagen, som de flesta unnar sig, men inte nyttjar till sin fulla potential – när de duschar.

I stället för att bara skynda igenom den dagliga duschen kan du passa på att meditera. Enligt skönhetsredaktören Hannah Frye gör det stor skillnad för ditt välbefinnande.

Så mediterar du i duschen

Hannah Fryes supertips för att varva ner kan låta flummigt men i praktiken göra underverk för din sömn och kommer hjälpa dig att släppa taget på stress.

”Det betyder inte att du behöver sitta på golvet och fokusera på din andning. Att bara vara närvarande i nuet kan fungera som en medveten aktivitet”, skriver Hannah Frye.

1. Förbered duschen

Det första steget är att göra din duschmiljö så avkopplande som möjligt. Detta innebär att ställa in vattnet till din idealiska temperatur och använda verktyg som duschbuketter, eukalyptusbuntar, eteriska oljor eller till och med rumssprayer.

Annons

Det kommer hjälpa dig att sätta tonen för din duschmeditation. Dofter som eukalyptus, kamomill, lavendel och rosmarin är alla avkopplande.

2204217315

2. Ta djupa andetag

Innan du kliver in i duschen, ta tre djupa och långsamma andetag. Detta hjälper dig att slappna av innan du kliver under vattenstrålarna vilket kommer göra följande övningar lättare.

3. Visualisera dropparna

När du har kommit in i din andning kliver du in i duschen och börjar träna på visualisering. När det varma vattnet rinner ner för din hud föreställ du dig att dessa droppar har energin att bokstavligt talat tvätta bort negativa tankar.

När vattnet fortsätter att rinna över dig, försök att tänka på varje liten sak som kan ha stressat dig den dagen och föreställ dig att vattnet sköljer ner det i avloppet. Föreställ dig att ljus, positiva känslor som lycka och avkoppling kommer från duschhuvudet och tränger in i din hud.

Annons

Använd även meditation vid hårtvätt

Du kan till och med göra denna meditation medan du tvättar håret. Faktum är att hårbottensmassage också kan hjälpa till att få dig att slappna av. Enligt Hannah Frye tar du helt enkelt fingertopparna, inte naglarna, och masserar varje område av din hårbotten samtidigt som du föreställer dig de negativa känslorna som sköljs ur dina hårtoppar.

”Får en god natts sömn”

När du väl lämnar duschen kommer du förmodligen att känna dig mer tillfreds än innan du klev in i den.

”Efter denna avkopplande dusch är du ännu mer redo för en god natts sömn”, skriver Hannah Frye.

Källa: Mbg Health

3 tekniker för att sluta älta negativa tankarBrand logo
3 tekniker för att sluta älta negativa tankar
Annons