Trendar: InredningMat och dryckResor

Nyårslöften som är lätta att hålla och som ändå gör stor skillnad

30 dec, 2020 
AvStina Dahlgren
en kvinna med grått kort hår håller ena handen under hakan och tittar lite uppåt. Med andra handen skriver hon på ett papper.
Är du trött på meningslösa nyårslöften som du aldrig håller? Här har vi listat 5 riktigt enkla löften som ändå kan göra stor skillnad i ditt liv.
Annons
11 Klimatsmarta nyårslöften – som faktiskt går att hållaBrand logo
11 Klimatsmarta nyårslöften – som faktiskt går att hålla

Efter det tuffa året 2020 med allt vad det inneburit så önskar många att nästa år ska bli ett ljusare och bättre år. Lite nyårslöften så här inför det nya året tycker många därför är en bra idé. Men helt ärligt, hur många löften genom åren har vi egentligen hållit?

Vi har därför gjort en lista med fem superenkla nyårslöften som alla går att genomföra utan större ansträngning. Dessutom kan de göra stor skillnad i ditt liv. Hur bra låter inte det?

Nyårslöften som är enkla att hålla och som gör nästa år mycket bättre:

Utför bara den träningsform du tycker är kul

Under pandemin har vi inte kunnat gå på gym eller träna som vi brukar. Många har beställt hem hantlar eller andra redskap som vi helt ärligt inte använt mer än någon enstaka gång. Istället för att ha ett nyårslöfte som handlar om hur mycket du ska träna eller hur många mil du ska springa på löpbandet i veckan – bestäm dig för att endast utföra den träning du tycker är rolig. Gillar du att simma? Lova dig själv att satsa lite extra på det. Älskar du att dansa? Signa upp dig på en dansklass så fort det är tillåtet och säkert. Träning ska vara roligt, inget annat.

Annons

Dölj din egen bild för dig själv i alla Zoom-samtal

Enligt InStyle har efterfrågan på plastikoperationer ökat enormt under corona. En anledning tros bland annat vara att man har blivit mycket mer medveten om hur man ser ut på grund av alla digitala möten. Många ser sig själv i hörnet av datorn flera timmar om dagen i alla digitala möten och föreläsningar man har via Zoom eller Teams. Det har gjort människor mer medvetna om hur de ser ut, och till slut blir man oerhört självkritisk. Har även du börjat bli mer självkritisk och osäker på ditt utseende på grund av det? Gör dig själv en tjänst och dölj din egen bild i hörnet under de digitala mötena eller föreläsningarna (vet du inte hur man gör så googla). Det kommer dessutom göra dig mer fokuserad på vad som faktiskt sägs på själva mötet.

Rensa ditt flöde i sociala medier

2020 är året då alla tillbringade extremt mycket tid på sociala medier, för vi hade inte så mycket annat att göra helt ärligt. När du nu går in i 2021, se till att städa upp lite bland de konton du följer. Avfölj allt och alla som får dig att må dåligt, och börja istället följ personer som gör dig glad, som visar verkligheten och som inspirerar dig. 10 minuter av digital uppstädning kan påverka ditt välmående enormt mycket. Bara gör det, det kommer göra ditt 2021 så mycket härligare.

Annons

Tänk på hur och var du äter, inte VAD

Strunta i olika dieter, fokusera istället på hur och var du äter. Att äta din lunch vid skrivbordet försämrar din arbetsinsats rejält, att sitta och pilla på mobilen under en måltid kan göra dig på sämre humör, och att äta oregelbundet eller hoppa över måltider kan leda till diabetes och problem med hjärtat. Ät vad du vill, men se till att äta i lugn och ro, utan din mobil, och på en plats som du tycker om.

Köp kläder som passar i storlek just nu

Många av oss har någon gång köpt ett klädesplagg i en storlek som är helt fel. Anledningen? Kanske att det där plagget kan inspirera oss till att få vår drömkropp, hur den nu ser ut. Men det som många gånger sker är att kläderna istället hänger i garderoben och ger oss ångest. Det blir en ständig påminnelse om kroppen vi aldrig kan få på grund av våra (ofta) allt för orealistiska mål. Gör dig själv och miljön en tjänst – köp kläder som passar dig i detta nu.

Inspiration: InStyle

Foto: TT

LÄS MER:

Annons