Trendar: InredningMat och dryckResor

Okända funktionen på din tvättmaskin – som du inte visste om

12 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, Tiktok.
Oavsett om du har tvättmaskin hemma eller i tvättstuga har du säkert sett det – det buktande glaset på tvättmaskinens dörr.
Nu avslöjar tvättmaskinsexperten Renae att den speciella formen faktiskt fyller en viktig funktion, som de flesta inte känner till.
”Jag har alltid undrat över det där!”, skriver en person.
Annons
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial

Vi använder alla tvättmaskiner regelbundet i vardagen, oavsett om det är hemma, i tvättstugan eller genom jobb. Men trots att vi kommer i kontakt med maskinerna på veckobasis, är det få som vet varför de ser ut som de gör och vilka smarta funktioner de har.

Men det vet Renae, en tvättmaskinstekniker som har över en halv miljon följare på sociala medier-appen Tiktok. I en video förklarar hon något som många säkert har undrat över någon gång i sitt liv – nämligen varför fönsterrutan på frontmatade tvättmaskiner buktar inåt.

– När man har en frontmatad tvättmaskin så åker kläderna runt mycket mer än om du har en toppmatad tvättmaskin, säger hon i klippet.

Dolda funktionen i tvättmaskinen

Hon fortsätter:

Annons

– Så anledningen till att det buktar är för att putta tillbaka kläderna in i trumman medan maskinen tvättar. På så sätt fastnar inte kläderna på insidan av dörren där de kan fastna och skadas.

Luckan buktar alltså för att kläderna inte ska gå sönder i maskinen, och dessutom bli ordentligt rena.

Bland kommentarerna är det många som uppskattar den lilla kunskapslektionen av Renae.

”Jag har alltid undrat över det där!”, skriver en person.

”Tack för att du avslöjar mysteriet för oss”, skriver en.

”En rolig fakta jag inte visste att jag inte visste”, skriver en annan.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons