Trendar: InredningMat och dryckResor

Smarta sätt att organisera hemmet – som gör att det inte känns stökigt

21 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Inga fler röriga skåp och lådor, där du inte vet var du ska hitta det du behöver.
Med de här smarta tipsen får du ett välorganiserat hem på nolltid!
Städexperten Jamie Novak delar med sig av sina allra bästa knep.
Annons
15 saker att rensa ut ur garderobenBrand logo
15 saker att rensa ut ur garderoben

Jamie Novak är en amerikansk städexpert som har släppt flera böcker på ämnet att rensa och organisera upp sitt hem, för att må bra och göra det bästa av utrymmet man har. För sajten Family Handyman delar hon med sig av sina bästa knep för att slippa känslan av ett stökigt hem!

Hitta oanvänt förvaringsutrymme

Oavsett om det är i garaget, under trappen, inne i ett skåp, i källaren eller var det nu kan vara – maximera förvaringsutrymmet du har hemma! Du kanske kan sätta upp små hyllor vid sidan av köksskåpen eller på insidan av skåpsdörrarna? Eller så finns det plats uppe i taket där du kan sätta upp skåp utan att de är i vägen?

Optimera hyllorna

Vill du slippa röriga bokhyllor? Allra snyggast är det om hyllorna består av 75 procent böcker, 20 procent andra saker och fem procent tomrum, säger Jamie Novak.

Annons

Vilka mått får stanna?

Av någon anledning är det vanligt att ha flera uppsättningar av matlagningsmått, så ofta finns det utrymme att rensa. Behåll de som går att förvara tillsammans utan att ta upp extra plats, och välj bort de mått som är så slitna att det inte går att se vilket mått som gäller eller är fläckiga.

Förbered tydliga instruktioner

Om något går fel i hemmet och du behöver byta proppar, stänga av elen eller kanske stänga av vattnet så kan det vara bra att veta var du ska vända dig. Innan katastrofen är framme bör du därför märka ut tydliga instruktioner i elskåpet och dylikt, så du vet var du ska vända dig när problem behöver lösas snabbt.

Bra verktyg att ha hemma

Att ha en verktygslåda hemma är kanske inget man tänker på – tills man plötsligt behöver en. Här är några föremål som alla bör ha hemma:

  • Hammare
  • Vattenpass
  • Tång
  • Kartongkniv
  • Måttband eller måttstock
  • Skruvmejsel med utbytbara delar
  • En liten skruvmejsel för riktigt små skruvar
  • Superlim

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Så torkar du tvätten snabbt - se de supersmarta knepenBrand logo
Så torkar du tvätten snabbt - se de supersmarta knepen
Annons