15 saker att rensa ut ur garderoben
2:30

Efter reklamen: 15 saker att rensa ut ur garderoben

(2:30)

Slå på ljud

Jamie Novak är en amerikansk städexpert som har släppt flera böcker på ämnet att rensa och organisera upp sitt hem, för att må bra och göra det bästa av utrymmet man har. För sajten Family Handyman delar hon med sig av sina bästa knep för att slippa känslan av ett stökigt hem!

Hitta oanvänt förvaringsutrymme

Oavsett om det är i garaget, under trappen, inne i ett skåp, i källaren eller var det nu kan vara – maximera förvaringsutrymmet du har hemma! Du kanske kan sätta upp små hyllor vid sidan av köksskåpen eller på insidan av skåpsdörrarna? Eller så finns det plats uppe i taket där du kan sätta upp skåp utan att de är i vägen?

Trebarnsmammans tvättknep: Så gör du för att slippa vika kläderna

Optimera hyllorna

Vill du slippa röriga bokhyllor? Allra snyggast är det om hyllorna består av 75 procent böcker, 20 procent andra saker och fem procent tomrum, säger Jamie Novak.

Vilka mått får stanna?

Av någon anledning är det vanligt att ha flera uppsättningar av matlagningsmått, så ofta finns det utrymme att rensa. Behåll de som går att förvara tillsammans utan att ta upp extra plats, och välj bort de mått som är så slitna att det inte går att se vilket mått som gäller eller är fläckiga.

Förbered tydliga instruktioner

Om något går fel i hemmet och du behöver byta proppar, stänga av elen eller kanske stänga av vattnet så kan det vara bra att veta var du ska vända dig. Innan katastrofen är framme bör du därför märka ut tydliga instruktioner i elskåpet och dylikt, så du vet var du ska vända dig när problem behöver lösas snabbt.

Föremålen i din handväska – som kan vara farliga för barn

Bra verktyg att ha hemma

Att ha en verktygslåda hemma är kanske inget man tänker på – tills man plötsligt behöver en. Här är några föremål som alla bör ha hemma:

  • Hammare
  • Vattenpass
  • Tång
  • Kartongkniv
  • Måttband eller måttstock
  • Skruvmejsel med utbytbara delar
  • En liten skruvmejsel för riktigt små skruvar
  • Superlim
Så torkar du tvätten snabbt - se de supersmarta knepen
1:01

Efter reklamen: Så torkar du tvätten snabbt - se de supersmarta knepen

(1:01)

Slå på ljud
Mest läst