Rengöra tv skärm
VIDEO: 12 saker du kan göra idag utan att använda din telefon
1:49

Efter reklamen: VIDEO: 12 saker du kan göra idag utan att använda din telefon

(1:49)

Slå på ljud

Förr eller senare tvättar de flesta av sin skärm på telefonen, surfplatta eller tvn. Men oftast brukar det landa i senare. Många vet oftast inte hur de ska gå tillväga utan att riskera att få in fukt i skärmen eller lämna efter sig fula ränder.

De allra flesta rekommenderar att man ska använda en torr trasa för att torka av skärmen med. För fukt i kombination med elektronik kan vara riskfyllt. Men det finns ett knep som de allra flesta inte känner till och som faktiskt är ännu bättre.

Rengör skärmen med okända knepet

Rengöra tv skärm

202845013

Bildagentur Zoonar GmbH

Glöm alla dyra mikrofiberdukar eller trasor som ligger och dammar där hemma. Det finns en mycket bättre produkt för att rengöra din skärm med, oavsett om det rör din telefon, laptop eller tv. Leta dig i stället in till köket och närmare bestämt till kökslådorna.

Det bästa att rengöra skärmar med är nämligen kaffefilter, tro det eller ej. Kaffefiltret har en tät väv av papper och är tillverkade för att absorbera oljor ifrån kaffebönor. Det gör att de är exemplariska rengörare av alla typer av skärmar. Kaffefiltret tar bort både damm och oljiga fläckar på elektronik.

Det används den fjärde sidan av rivjärnet till

Så rengör du din skärm med kaffefilter

Det här är verkligen ingen svår vetenskap men för att vara extra tydlig tar vi det steg för steg.

  1. Koppla ur dina enheter innan du börjar rengöra dem.
  2. Använd ett torrt kaffefilter som är oanvänt för att damma av dina högteknologiska prylar. Det spelar ingen roll om det är ett blekt eller oblekt kaffefilter.
  3. Torka försiktigt filtret över skärmen.
  4. Om skärmen är extra smutsig kan du spraya lätt med ett rengöringsmedel som tar död på bakterier. Men spraya bara på försiktigt på filtret, aldrig på skärmen.
SE OCKSÅ: Olika syn på städning? 6 tips för att hantera att bo tillsammans
1:08

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Olika syn på städning? 6 tips för att hantera att bo tillsammans

(1:08)

Slå på ljud

Iphoneknepet du inte kände till – smarta funktionen

Mest läst