Trendar: InredningMat och dryckResor

Rensa kamerarullen i mobilen med smarta metoden

16 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna med mobil.
Är din bildapp också en enda röra, och minnet tar slut på mobilen för att du har så mycket bilder och videos?
Det är lätt att bli förvirrad av röran av bilder – men med den här enkla metoden kommer det aldrig vara ett problem igen.
Annons
Kollar du TIKTOK/Instagram innan du ska sova? – Så påverkar det dina drömmarBrand logo
Kollar du TIKTOK/Instagram innan du ska sova? – Så påverkar det dina drömmar

Att hålla ordning och reda i bildappen i mobilen är lättare sagt än gjort – många känner nog igen sig i att ha för mycket bilder där allt ligger huller om buller, mycket borde rensas bort och där mysiga minnen drunknar i bilder vi inte längre har någon användning av. Bilderna du vill komma åt att kolla på – från familjesemestrar, roliga resor eller andra kul händelser – varvas med skärmdumpar och vardagsbilder från jobbet eller på handlingslistor i affären. Det är inte heller ovanligt att bilder från gamla telefoner följt med till den nya, och att kamerarullen därför fylls av tusentals bilder från många olika år.

Oavsett om du har en Iphone eller Android-mobil så finns det ett knep som kan hjälpa dig att hålla ordning på bilderna, utan att det behöver bli ett särskilt stort projekt. Det var användaren Kaylekerr på sociala medier-appen Tiktok som nyligen gjorde succé med en kort video där hon tipsar om ett bra sätt att rensa genom att använda den lite bortglömda sökfunktionen.

Annons

Rensa mobilen enkelt och lite i taget

Gå in i bildappen och klicka på Sök, och skriv sedan exempelvis in ett datum. Då får du upp alla bilder från det datumet under alla år, och kan enkelt rensa bort bilderna du inte vill ha. På så sätt får du ett mycket mer hanterbart antal bilder att rensa, i stället för att bli överväldigad av hela din kamerarulle på en gång. Allra smartast är det om du kan få in rensandet på rutin, och kanske ta ett datum per dag. Snart kommer din bildapp bara ha bilder du faktiskt vill ha.

Ett annat smart sätt att snabbt rensa bilder du inte längre vill ha är att gå in i appen och scrolla ner till ”Skärmavbilder”. Många av oss tar en hel del skärmavbilder eller skärmdumpar, för att exempelvis komma ihåg något vi sett på sociala medier, eller skicka ett tips till en vän. Den mappen går därför ofta lätt att rensa rätt ordentligt – det är sällan skärmdumparna är något vi vill spara särskilt länge.

I Iphone-telefonerna finns det också ett sätt att upptäcka dubbletter, som mobilen sedan kan rensa bort, så du bara har en av varje bild.

Kvinna i fåtölj med sin mobil.
Få in rensandet i vardagen, så kommer du snabbt ha koll på bilderna.
Annons