Trendar: InredningMat och dryckResor

Rymdforskarna: Så kan du slippa partnerns snarkningar

15 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPEXELS
Att leva med en person som snarkar kan vara påfrestande, och de nattliga ljuden kan ge upphov till problem i relationen.
Men det kan finnas hjälp att få från oväntat håll – nämligen en ananasplanta.
Forskare vid Nasa visar att växten kan hjälpa mot snarkningar.
Annons
Video: 5 tips för dig som har en partner som är jobbig att sova medBrand logo
Video: 5 tips för dig som har en partner som är jobbig att sova med

Det är inte enkelt att leva med en person som snarkar. Att inte få sova ordentligt för att ens partner låter är minst sagt påfrestande, och särskilt om det pågår natt efter natt – och personen dessutom är den som somnar först.

Många har nog försökt få sin partner att testa bettskenor, näsplåster och andra sätt att slippa snarkningarna på. Men nu kommer det ett oväntat tips från oväntat håll – det är nämligen rymdforskarna på Nasa som har upptäckt fördelarna med ananasplantor.

Annons

Därför kan det hjälpa med ananas

Hur kan en ananasväxt hjälpa mot snarkningar då? Jo, det kan faktiskt fungera. Nasa har kommit fram till att plantorna producerar så stora mängder syre att de kan förbättra luften i sovrummet och göra att snarkningarna minskar.

Studier som har gjorts av de amerikanska rymdforskarna visar att en ananasplanta i sovrummet kan göra sådan skillnad att även personer som inte snarkar märker skillnad i hur de sover och att de får en bättre natts sömn av det.

För att ananasväxten ska ge effekten måste den vara tillräckligt stor, helst omkring två år gammal. Humorbibeln skriver att de flesta ananasplantorna i Europa odlas i Nederländerna, men att de går att köpa var som helst.

Blir du sugen på att testa om det kan ge effekt?

En ananasplanta kan hjälpa för snarkande personer.
Annons
Se också: Går det att ta igen förlorad sömn? 3 knep som faktiskt fungerarBrand logo
Se också: Går det att ta igen förlorad sömn? 3 knep som faktiskt fungerar
Annons