Video: 5 tips för dig som har en partner som är jobbig att sova med
1:21

Efter reklamen: Video: 5 tips för dig som har en partner som är jobbig att sova med

(1:21)

Slå på ljud

Det är inte enkelt att leva med en person som snarkar. Att inte få sova ordentligt för att ens partner låter är minst sagt påfrestande, och särskilt om det pågår natt efter natt – och personen dessutom är den som somnar först.

Många har nog försökt få sin partner att testa bettskenor, näsplåster och andra sätt att slippa snarkningarna på. Men nu kommer det ett oväntat tips från oväntat håll – det är nämligen rymdforskarna på Nasa som har upptäckt fördelarna med ananasplantor.

Sakerna i vardagen vi inte använder som vi borde

Därför kan det hjälpa med ananas

Hur kan en ananasväxt hjälpa mot snarkningar då? Jo, det kan faktiskt fungera. Nasa har kommit fram till att plantorna producerar så stora mängder syre att de kan förbättra luften i sovrummet och göra att snarkningarna minskar.

Studier som har gjorts av de amerikanska rymdforskarna visar att en ananasplanta i sovrummet kan göra sådan skillnad att även personer som inte snarkar märker skillnad i hur de sover och att de får en bättre natts sömn av det.

För att ananasväxten ska ge effekten måste den vara tillräckligt stor, helst omkring två år gammal. Humorbibeln skriver att de flesta ananasplantorna i Europa odlas i Nederländerna, men att de går att köpa var som helst.

Därför är det bra att umgås med sina mor- och farföräldrar

Blir du sugen på att testa om det kan ge effekt?

En ananasplanta kan hjälpa för snarkande personer.

Foto: TT.
Se också: Går det att ta igen förlorad sömn? 3 knep som faktiskt fungerar
1:15

Efter reklamen: Se också: Går det att ta igen förlorad sömn? 3 knep som faktiskt fungerar

(1:15)

Slå på ljud