Trendar: InredningMat och dryckResor

Så påverkar dina ansiktsdrag hur andra människor uppfattar dig

07 maj, 2021 
Emma Watson, Angelina Jolie, Meryl Streep.
Att göra ett gott första intryck när man träffar nya människor är något de flesta är många om.
Men vissa saker kan vi inte styra över – olika ansiktsdrag gör nämligen att våra medmänniskor får vissa uppfattningar.
Så här påverkar dina ansiktsdrag människorna runt omkring dig!
Annons
Fem kändisar med ansiktstatueringarBrand logo
Fem kändisar med ansiktstatueringar

Vad man gör för första intryck när man träffar nya människor är viktigt – många är måna om att vara trevliga, propra och lukta gott när de träffar personer för första gången.

Men hur mycket man än anstränger sig så är det vissa saker man inte kan påverka i hur man uppfattas av andra. Olika ansiktsdrag ger nämligen olika intryck på våra medmänniskor, skriver Brightside.

Så här uppfattas du av din omgivning, beroende på dina ansiktsdrag!

1. Läppform

Människor med fylliga läppar uppfattas som extroverta, sociala och vänliga. Generellt anses människor med större läppar vara bättre på att uttrycka sin känslor och visa sympati, även mot främlingar.

Annons

Tvärt emot är det med tunna läppar. Människor med tunna läppar ger ett intryck av att vara enstöringar som kan ta hand om sig själva, och som föredrar att tillbringa sin tid ensamma.

Angelina Jolie.
Angelina Jolie har fylliga läppar.

2. En stor näsa

Om man har en stor näsa uppfattas man lätt som ambitiös och som en perfektionist – stornästa människor ses som naturligt starka ledare. De ser ut att ha självförtroende och som om de gillar utmaningar.

4. Fylliga ögonbryn

Människor med fylliga eller buskiga ögonbryn uppfattar som bestämda, inflytelserika och till viss del självupptagna. Människor runt dem tänker att personer med fylliga bryn sätter höga mål – och når dem.

Annons

5. Rynkor kring ögonen

Människor med rynkor kring ögonen uppfattas som ärliga och genuina. Deras medmänniskor ser dem som personer med starka känslor som lätt blir engagerade. Har man rynkor kring ögonen får folk lättare att anförtro sig åt en, för att man ses som pålitlig.

Meryl Streep.
Meryl Streeps kråksparkar kring ögonen gör att folk får ett visst intryck av henne.

6. Ett brett ansikte

Ett brett ansikte är typiskt för effektiva och starka ledare. Folk med den typen av ansiktsform ses som kraftfulla och till och med aggressiva.

7. Stora ögon

Ögon är själens spegel säger man, och människor med stora ögon ger intrycket av att vara kreativa, öppenhjärtliga och vara väldigt inkännande. De kan också uppfattas som känsliga och naiva.

Annons

8. Närsynthet

Om man är närsynt och har glasögon så uppfattas man av många som logiskt lagd, och medveten om sin omgivning. Den klassiska bilden av den introverta bokmalen med glasögon hänger kvar än i dag, och bidrar till det första intrycket folk får.

9. Bruna ögon

Brunögda människor ses som pålitliga och stabila, och många får intrycket att brunögda personer är sociala och roliga. Andra antar att personer med bruna ögon alltid får sista ordet, och inte kan tolerera orättvisa.

Annons