Trendar: InredningMat och dryckResor

Så slipper du skvätt från duschen – enkla lösningarna

23 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Ett duschdraperi som läcker eller inte täcker gör att det är lätt att råka skvätta ner andra delar av badrummet när man duschar.
Men det här vanliga duschproblemet är faktiskt inte något man bara måste finna sig i – det finns flera olika lösningar som kommer göra ditt liv enklare!
Annons
Därför ska du inte duscha för oftaBrand logo
Därför ska du inte duscha för ofta

Att duscha är något som de flesta gör nästan dagligen, men den vanliga vardagssysslan kan vara kopplad till en hel del krångel. Om du har en dusch med duschdraperi i ditt badrum så är det inte ovanligt att vattnet inte håller sig där det ska, utan i stället hamnar över halva badrummet när du duschar. Att ställa sig och torka upp i badrummet är ofta det sista man vill göra.

För mycket vatten i badrummet kan i längden leda till mögel och otrevliga fläckar, så allra bäst är det att hålla vattnet helt och hållet i duschen, men om det glipar mellan vägg och draperi är det lätt hänt att det läcker. Det finns dock saker du kan göra för att slippa dina duschproblem!

Tänk på placering

Det första du måste kika på om du har problem med läckande duschdraperi är placeringen. Går draperiet hela vägen in till väggen? Har du draperiet på insidan av badkaret? Om svaret är nej är det där du måste börja dina åtgärder.

Annons

Kvalitet på duschdraperi

Olika duschdraperier klarar också av olika mycket vatten. De tunnare draperierna som har mer av en tygtextur läcker igenom mer vatten om du sprutar med duschhuvudet på dem, än ett draperi i plast. Vill du inte kompromissa med utseendet så finns det många duschdraperier med dubbla lager – ett i tyg som riktas ut mot badrummet, och ett i plast eller silikon på insidan.

Kvinna som har duschat.
Slipp skvätt i badrummet och få en mer avslappnad duschupplevelse.

Sugkoppar

Rör sig draperiet för mycket, eller går det inte att få det att stanna där det ska för att hålla tätt? Då finns det faktiskt praktiska lösningar att ta till. Du kan exempelvis köpa vanliga sugproppar med klämmor och fästa på den delen av duschdraperiet som rör på sig – antingen nedtill eller mot väggen.

Stänkskydd

På byggvaruhandlar kan du hitta olika stänkskydd att installera i duschen – det kan handla om förstärka lister till din duschkabin, eller att stärka upp en kant där det ofta läcker vatten. Spana in och se vad som passar ditt badrum!

Rikta duschhuvudet

Det här kan låta enkelt, men en del skvätt kan undvikas genom att rikta duschuvudet på rätt sätt. Håll den riktad rakt neråt, i stället för en bit framåt, så kommer draperiet inte utsättas för lika mycket påfrestning.

Källa: Hunker.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Så torkar du tvätten snabbt - se de supersmarta knepenBrand logo
Så torkar du tvätten snabbt - se de supersmarta knepen
Annons