Trendar: InredningMat och dryckResor

10 saker kassapersonalen retar sig på att du gör

30 mar, 2021 
AvNina Nyström
Ica-Cindy och kvinna som handlar
Kanske tänker du inte på det, men de här sakerna är riktigt irriterande för den som sitter i kassan. Hur många av dem brukar du råka göra?
Annons
10 saker som kassapersonalen stör sig på att du gör i matbutikenBrand logo
10 saker som kassapersonalen stör sig på att du gör i matbutiken

Vi går och handlar flera gånger i veckan, ofta i samma affär. Men tänker du på hur du faktiskt beter dig i affären och i kassan? Här är tio vanliga saker folk gör som är störande:

10 irriterande saker folk gör i kassan när de handlar

Du beter dig inte coronasäkert

Det här kan tyckas självklart, men det är det tyvärr inte. Vänd dig bort om du måste nysa eller hosta, och torka inte näsan med handen för att sedan börja fippla med kortläsaren.

Du tränger dig när en ny kassa öppnas

Blir kön för lång rycker personalen ut och öppnar en ny kassa. Men det är inte först till kvarn som gäller, utan självklart har de som stod först i kön i förra kassan förtur.

Du skippar avdelaren

Lägg upp pinnen som visar var dina varor börjar och slutar, så slipper det bli missförstånd.

Annons

Du tänker inte på hur du lägger upp prylarna

Ös inte bara upp alla dina prylar i ett stort berg. Du har ändå nästan alltid tid att lägga grejerna rätt medan du lastar upp dem på bandet, så underlätta för kassapersonalen och lägg varorna med streckkoden rätt från början. Det går fortare för alla och personalen slipper förslitningsskador.

Du är ohyfsad i allmänhet

Först och främst: Titta kassapersonalen i ögonen och säg hej. Sen blir det fel ibland, precis som det ibland kan bli fel på ditt jobb. Ibland har kassören gjort fel, ibland någon på huvudkontoret. Men ta upp misstaget på ett respektfullt sätt och be dem rätta till det.

Du står med näsan ner i telefonen

Apropå förra punkten. Det är respektlöst gentemot den som hjälper dig och gör nästan garanterat så att det tar längre tid eftersom du inte riktigt är med.

Tomt på kontot!

Se till att du har täckning innan du börjar lasta upp varorna på bandet.

Annons

Du klagar på att det är dyrt

Det är inte kassapersonalen som sätter priserna.

Du snålar på påsarna och behöver ”bara ta en till”

Ännu känsligare nu när påsarna är svindyra. Affären tjänar pengar på påsarna och om alla bara ska ”ta en påse lite snabbt för det är ju så meckigt nu när nästa kund håller på” så förlorar de mycket pengar i längden. Ta med dig påsar hemifrån eller beräkna realistiskt.

Du packar långsamt

Är kön lång gäller det att varje person gör färdigt sitt så fort de kan. Så stå inte kvar och läs igenom kvittot innan du packar. Vill du kolla att allt stämmer, gör du det efter att du packat klart och flyttat dig från kassaområdet.

Foto: TT

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons