kvinna hos tandläkaren
7 saker som din tandläkare stör sig på
1:21

Efter reklamen: 7 saker som din tandläkare stör sig på

(1:21)

Slå på ljud

Här är några saker din tandläkare gärna vill att du ska veta och tänka på tills det är dags för ditt nästa besök.

Sluta prata om hur mycket du hatar oss, tack

Att uttrycka rädsla och oro är en sak, men det är inte särskilt kul att höra varje dag hur illa omtyckt man är, även om det sitter i yrkesrollen. Och det är inte vårt fel att du inte sköter dina tänder tillräckligt bra? Ta hand om dem så slipper du laga hål (och tänk om vi skulle svara tillbaka: Aw, jag hatar att träffa dig också…?).

Du tandtrådar aldrig

Du måste inte använda tandtråd just efter tandborstningen när du är som tröttast, det går bra i tv-soffan eller var som helst. Men gör det bara! Att inte använda tandtråd är lite som att torka skinkorna, men inte i själva skåran (ursäkta uttrycket, men så är det)…

10 saker kassapersonalen stör sig på att du gör

Du ljuger om hur du sköter dina tänder

Apropå det, var ärlig när du berättar om hur du sköter tänderna, okej? Det gör det lättare för oss att behandla dig.

Nej, vi både fattar och ser att du inte använder tandtråd varje dag och ibland struntar i att borsta innan du går och lägger dig. Så kan det vara för alla någon gång ibland. Men berätta det då ärligt. Och du... på frågan om du röker eller snusar eller dricker mycket kaffe. Ljug inte. Vi ser sanningen.

Ät inte precis innan du kliver in hos tandläkaren, ok?

Vi fattar, ibland kan man inte äta på några timmar efter en behandling eller bedövning. Men snälla, borsta tänderna lite snabbt efter i så fall. Färska matrester är inte så fräsch och det är också svårare för oss att jobba då.

Du klagar på att det är dyrt

Vi tillbringar timmar med att fixa till efter ditt sjabbel – och så har du mage att klaga på att det är dyrt? Igen – det är inte vi som ser till att det blir så här. Vi hjälper dig!

Du följer inte våra råd och kommer bara när det är panik

Vi rekommenderar dig att komma hit oftare eftersom vi ser att behöver hjälp att ta hand om dina tänder. Men det struntar du i. Så kommer du två år senare och har inte heller följt våra rekommendationer. Dessutom måste du rotfylla eftersom du aldrig kom tillbaka och lagade hålet vi sade åt dig att göra.

Apropå det här med att bara strunta i att komma…

Du fattar att jag får inkomstbortfall då va? Och att det händer ganska ofta. Därför är det inte så konstigt om du får en räkning på missat besök.

8 saker din hudterapeut irriterar sig på att du gör

Foto: TT

Inspirerat av: Career Coaching

Mest läst