Trendar: InredningMat och dryckResor

Sjätte sinnet och 7 andra filmer som verkligen chockade oss i slutet

14 dec, 2020 
AvMalin Ny
Sjätte sinnet, Once Upon A Time in Hollywood och Get Out. Här är filmerna vars slut chockade alla.
Annons
6 filmer som oavsiktligt blev hysteriskt roligaBrand logo
6 filmer som oavsiktligt blev hysteriskt roliga

En hel del kan nog hålla med om att en halvbra film plötsligt kan bli riktigt bra beroende på hur filmen slutar. Vad skulle till exempel Gone Girl vara för film utan vändningen med huvudrollen Amy, eller när det kommer fram hur det egentligen står till i Sjätte sinnet?

Här är åtta filmer som slutade riktigt oväntat. Stor varning för spoilers!

SJÄTTE SINNET (1999)

Haley Joel Osment har en ovanlig förmåga – han ser döda människor. Psykologen Dr. Malcolm Crowe (Bruce Willis) gör vad han kan för att få honom att må bättre, men har själv problem med relationen till sin fru då hon behandlar honom som om han vore luft. I slutet får vi reda på att anledningen till att frun behandlar honom som luft helt enkelt är för att han är död.

THE OTHERS (2001)

På en gammal, ödslig herrgård lever Grace Stewart (Nicole Kidman) ensam med sina två barn, i väntan på att hennes make ska återvända från andra världskrigets stridigheter. De två barnen lider av en ovanlig sjukdom, som gör att de inte får utsättas för direkt solljus. För att skydda dem har Grace satt upp en strikt regelverk, men sedan hon beslutat sig för att anlita hjälp med att sköta om gården dröjer det inte länge innan tjänarna börjar tänja på hennes stränga regler.

Annons

Gåshuden är total när tittaren i slutet får reda på att Grace och barnen egentligen är vålnader och att de inte längre lever.

NYCKELN TILL FRIHET (1994)

Andy Dufresne döms år 1946 till livstids fängelse för mord på sin fru och hennes älskare. Han skickas till Shawshank State Prison, som styrs av den despotiske fängelsedirektören Norton. I fängelset blir Andy god vän med Red, som redan suttit inne i 20 år, och som gör goda förtjänster på att smuggla in varor i fängelset.

Filmen har varit omåttligt populär ända sedan den kom och anledningen till det stavas med största sannolikhet slutet. Då får nämligen tittarna reda på att Andy Dufresne har byggt en tunnel från sitt fängelserum under hela sin vistelse med hjälp av en minimal hammare, vilket gör att han äntligen lyckas fly en regnig natt.

SHUTTER ISLAND (2010)

Handlar om polisen Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) som kallas till Shutter Island för att leta rätt på en patient som har försvunnit från öns psykiatriska klinik. Snabbt inser han att allt inte är som det borde på ön och att både intagna och personal vet mer än de säger.

Annons

I slutet kommer det fram att Teddy inte alls är polis utan att han själv är den patient som är försvunnen. Hela filmen är alltså en illusion som han själv har skapat för att kunna hantera sin familjs död.

GONE GIRL (2014)

Handlar om paret Nick (Ben Affleck) och Amy Dunne (Rosamund Pike) som ska fira bröllopsdag när Amy plötsligt försvinner under mystiska omständigheter. Misstankar om mord undersöks och Nick blir misstänkt för brottet. Vi får dock reda på att Amy varken är kidnappad eller mördad utan att hon istället har iscensatt alltihop för att hämnas på sin make som har varit otrogen.

SE7EN (1995)

Kriminalinspektör William Somerset ska gå i pension, men får till dess en ny partner, David Mills. Två män hittas mördade och vid brottsplatserna har någon skrivit orden "högmod" respektive "frosseri". En seriemördare, besatt av de sju dödssynderna, tycks ligga bakom dåden, och Somerset och Mills försöker utreda fallet. I slutet blir William personligt inblandad på djupet då seriemördaren har mördat hans gravida flickvän.

GET OUT (2017)

När en ung man, spelad av Daniel Kaluuya, besöker sin flickväns familjegods inser han snart att hennes familj har lömska avsikter med sin inbjudan. En rad märkliga upptäckter under helgen leder honom till en upptäckt han aldrig kunnat föreställa sig – nämligen att flickvännen (Allison Williams) har tagit dit honom för att sälja honom och hans kropp till högstbjudande.

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD (2019)

Filmen tar avstamp i ett Los Angeles 1969 där tv-stjärnan Rick Dalton och hans stuntman Cliff Booth försöker göra comeback i ett Hollywood de inte längre känner igen. De delar ett hus norr om Hollywood där bor de grannar med det heta kändisparet regissören Roman Polanski och skådespelerskan Sharon Tate, spelad av Margot Robbie. Sharon Tate som var en av de som mördades av medlemmar ur sektledaren Charles Mansons gäng.

Annons

Eftersom många vet hur verkligheten såg ut, att hon och hennes fyra vänner mördades kallblodigt, var det också många som totalt chockades över hur filmen slutade. Sektmedlemmarna bestämmer sig nämligen för att gå hem till Sharon Tates granne, det vill säga western-skådisen Rick Dalton, istället. Där befinner sig även (den på LSD-trippande) stuntmannen Cliff Booth och hans hund.

När sektmedlemmarna kommer in och ska mörda Booth och Dalton blir de istället brutalt mördade av den gamle stuntmannen och hans hund.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons