Trendar: InredningMat och dryckResor

Smarta funktionen på din skärbräda som du inte visste om

02 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Skärbrädor är något vi alla har hemma – men använder du den på bästa sätt?
Det är lätt att tänka att hålet på skärbrädan bara är till för att ha som handtag, men det finns faktiskt ett annat smart användningsområde.
Så här kan du optimera skärbrädan!
Annons
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunnaBrand logo
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

Oavsett hur hemma man känner sig i köket och hur avancerad ens matlagning är så använder de allra flesta av oss en skärbräda med jämna mellanrum. Det spelar ingen roll om det är kött som ska skäras, grönsaker som ska hackas eller bara frukt som ska skäras upp till frukost – skärbrädan är minst sagt ett brett användningsområde.

Men använder du skärbrädan så optimalt som du skulle kunna? Det finns nämligen ett smart tips som många inte känner till, fast de plockar fram skärbrädan nästan dagligen.

Skärbrädor kan ju se lite olika ut, och fylla olika funktioner. Men en av de allra vanligaste modellerna av skärbräda är sådana som har ett hål upptill. Och det är just hålet som är nyckeln till knepet. De flesta tänker nog att hålet mest är till för att man ska kunna hänga upp skärbrädan på en krok om man skulle vilja, eller för att kunna ha som handtag för att få extra stöd vid behov. Men det finns en annan smart användning av det.

Annons

Smarta tipset med skärbrädan

Tipset kommer från Youtube-kanalen ”5 minute crafts DIY”, som har över 20 miljoner följare, och har sedan plockats upp av Newsner. I en video med titeln 30 smart kitchen tips, som har setts flera miljoner gånger, kommer de med tips om hur du kan använda hålet.

Många känner nog igen sig i hur problematiskt det kan vara att få ner det uppskurna innehållet i en skål från skärbrädan, och det är inte sällan som hälften i stället hamnar på bordet eller diskbänken. Det är här skärbrädans hål kan komma till användning. I stället för att fösa ner det du hackat över kanten på skärbrädan, kan du hålla hålet över skålen och fösa ner innehållet där! På så sätt slipper du allt kladd och stök, och de hackade ingredienserna hamnar där de ska. Testa själv!

Annons