spruckna hälar fötter bli av med
Skönhetsrutinen i 5 steg för dina fötter
0:48

Efter reklamen: Skönhetsrutinen i 5 steg för dina fötter

(0:48)

Slå på ljud

Spruckna och hårda hälar är något som ingen vill ha, men som många tyvärr lider av. Förutom att det inte är särskilt snyggt så kan det kännas riktigt obekvämt och till och med göra ont. Men hur ska man göra för att bli av med de envisa hälsprickorna? Måste man verkligen gå på professionella fotvårdsbehandlingar eller investera i dyra fotkrämer?

Det ska du inte behöva! Här är en tredelad husmorsmetod som kan göra underverk mot hårda och spruckna hälar – utan att kosta särskilt många kronor alls.

Så här går du tillväga!

Nu uppmanar forskare alla att sova som oss skandinaver – här är orsaken

1. Varmvattenbehandling

Börja med att tappa upp skönt varmt vatten i ett fotbad. I vattnet häller du sedan två matskedar bikarbonat och två matskedar salt. Rör runt i vattnet så det blandar sig med vattnet, och stoppa sedan i fötterna. Låt fotbadet verka i 15 minuter innan du tar upp fötterna och skrubbar hälarna och fotsulan med en pimpsten. Avsluta första steget med att torka av fötterna med en handduk.

2. Massage

I steg två är det dags för massage. Blanda två matskedar olja och en matsked socker i en liten skål, och massera sedan fötterna med denna skrubb i fem minuter. När du har gjort det sköljer du av fötterna som vanligt.

Hon duschade 37 gånger på ett helt år: ”Kroppen anpassar sig”

3. Fuktkräm

Nu tar du en ny skål där du blandar två matskedar olja med en bit stearinljus. Placera skålen i ett varmvattenbad så att ingredienserna smälter samman, och smörj sedan in fötterna med den hemgjorda krämen (akta så att den inte är för varm bara). Avsluta med att sätta på ett par sköna raggsockor eller fluffiga strumpor som du inte är så rädd om, innan du går och lägger dig.

När du vaknar på morgonen kommer du ha mycket mjukare fötter än tidigare! Kom ihåg att du kan behöva göra behandlingen regelbundet, och att fötterna kanske måste sköljas av på morgonen.

Källa: Newsner.

Mest läst