Trendar: InredningMat och dryckResor

Slipp getingar i sommar – enkla knepet

25 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, pexels.
geting kvinna ligger i gräs
Vilken härlig vår- eller sommardag som helst kan förstöras av irriterande getingar – men det finns sätt att slippa dem.
Med det här enkla knepet, som varken kostar tid eller pengar, kan du ha en getingfri sommar i trädgården eller på balkongen.
Annons
Så gör du en egen getingfälla på en minutBrand logo
Så gör du en egen getingfälla på en minut

Du känner säkert igen dig i scenariot – du har dukat upp för en mysig stund i solen på balkongen eller i trädgården, kanske med lite fika eller till och med en somrig middag. Men plötsligt byts idyllen mot en mardröm, när envisa getingar gör dig besök.

Många av oss är rädda för getingar, och de irriterande insekterna är en riktig nackdel med den annars så härliga svenska sommaren. Det finns getingfällor och elektriska getingdödare som kan hjälpa en, men du behöver faktiskt inte köpa dyra grejer för att slippa getingar och snickarbin i sommar – allt du behöver är en brun pappåse och några plastpåsar eller annan fyllning.

Så här gör du din geting-bortstötare

  1. Börja med att ta en brun pappåse. Den behöver inte vara stor som en matvarukasse, bättre storlek är en kompostpåse.
  2. Fyll påsen med gamla plastpåsar, ihopknycklade pappåsar eller annat du har hemma – påsen ska bli full och puffig.
  3. När påsen är full knyter du ihop den med ett snöre och fäster den någonstans en bit upp. Kanske på en vattenränna, i hörnet av balkongen eller i ett träd vid trädgårdsmöblerna.
  4. Nu kan du njuta av sommaren!

Den fulla påsen påminner nämligen om ett bålgetingbo, något som både vanliga getingar och snickarbin är rädda för. För Home hacks skriver en person om hur knepet gjorde att de blev av med bin som hängt med i två år.

”Den här 'bålgetingbo'-lookaliken fungerar”, skriver personen.

Ett extra plus med knepet är att påsen får bort insekterna utan kemikalier eller andra skadliga ämnen, samtidigt som det inte kostar något.

Testa du också och se om det funkar för dig!

Annons