5 smarta knep till picknicken
1:27

Efter reklamen: 5 smarta knep till picknicken

(1:27)

Slå på ljud

Att hacka lök är en sån där vardagssyssla som de flesta gör men helst skulle slippa. Det är gott i maten och vanligt förekommande i recepten, men att stå med rinnande ögon varje gång det ska vankas mat är något vi helst slipper.

Därför är det inte konstigt att ett knep för att slippa gråtande ögon vid lökhackning får stor spridning när det väl dyker upp. Det är kanadensaren Trina Michelle som väcker uppmärksamhet med sitt smarta knep, där du inte heller behöver något annat än saker du redan har i ditt kök.

I ett inlägg på Facebook, som The Mirror plockat upp, konstaterar Trina att man inte längre behöver plocka fram simglasögonen som ger fula märken i ansiktet, eller ha en träslev i munnen – ett annat gammalt husmorsknep – utan att det kan vara mycket enklare än så. Trinas enkla men effektiva knep är nämligen att lägga en bit blött hushållspapper bredvid löken du hackar.

Därför blir kuddarna gula – så slipper du fläckarna

”Visste du att anledningen till att du 'gråter' när du hackar lök är att kemikalierna i löken dras till närmaste källan till vatten (vilket oftast är dina ögon)? Om du placerar en blöt pappershandduk bredvid skärbrädan kommer löken dras till det och inte till dina ögon”, skriver hon.

Reaktionerna på enkla knepet för att hacka lök

Inlägget hyllas nu av många, som antingen är sugna på att testa knepet eller intygar att det fungerar.

”Dra mig baklänges! Ska helt klart testa detta”, skriver en person.

Smarta Iphone-knepet – lär dig skriva snabbare enkelt

”Ja! Kan bekräfta att detta hjälpte så mycket”, skriver en annan.

”Jag älskar att hur gammal man än är s kan man lära sig nya saker. Ska verkligen testa detta”, menar en tredje.

Mest läst