Trendar: InredningMat och dryckResor

Slipp halka med smarta knepet – föremålet alla har hemma

13 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Hur ska man ta sig an isgatorna utan att halka och riskera att göra sig illa?
Nu sprids ett knep som gör att du slipper halka – och allt du behöver är ett föremål alla har hemma.
”Jag har alltid gjort det här”, skriver en person.
Annons
5 saker som drar mest el i hemmetBrand logo
5 saker som drar mest el i hemmet

Vi längtar alla efter våren, men än är vintern här med snö och is, och vi måste alla anstränga oss för att inte halka och ramla och slå oss på hala isfläckar. De flesta känner nog igen sig i att någon gång ha gjort en pinsam vurpa, eller till och med slagit sig illa av att ha halkat till gatan.

Men du kan faktiskt slippa det utan att behöva lägga pengar på klumpiga dubbar – allt du behöver har du redan hemma. I en video på sociala medier-appen Tiktok tipsar nu nämligen tvåbarnsmamman Mel om ett smart knep för att slippa de vintriga vurporna. Klippet har väckt stor uppmärksamhet, och fått över 1,1 miljoner visningar på Tiktok.

I videon visar Mel hur hon med hjälp av helt vanliga strumpor slipper halka på de hala isgatorna. Hon drar helt enkelt på sig de vanliga strumporna över sina skor innan hon går ut, som substitut för dubbar. Det hjälper henne att få bättre grepp och ökad friktion.

Annons

”Bästa (och mesta användbara) knepet just nu tycker jag... strumpor över skorna – för att slippa halka på isen. Tacka mig senare”, skriver hon till klippet.

Slipp halka med enkla knepet

Många blir nyfikna på att testa knepet, medan vissa tycker att det känns pinsamt att ha strumpor över skorna. Känns det jobbigt att ha strumporna bland folk kan det kanske användas på vägen till bilen på morgonen, eller under promenaden till tunnelbanan då det ändå inte är massor som ser vad man har på fötterna – för att sedan ta av strumporna från skorna när du är bland folk.

”Jag har alltid gjort det här. Jag får alltid konstiga blickar men jag är den enda som inte halkar runt”, skriver en person.

”Jag är så sugen på det här... Jag bor i Skottland och är livrädd för att halka, jag har ramlat några gånger också”, skriver en annan.

@mels_family_life

BEST (most needed) HACK atm in my opinion… socks worn over your shoes - to avoid slipping on the ice. Thank me later 😉 #hackoftheday #hackoftheweek #snowuk2022 #mumsoftiktok #ukmumlife #fyp #besthacksontiktok #foryoupage #scottishtiktok

♬ original sound - @mels_family_life
Annons