mat mikrovågsugn iskaffe
Skippa nässprayen – 5 husmorstips som lindrar nästäppan
0:51

Efter reklamen: Skippa nässprayen – 5 husmorstips som lindrar nästäppan

(0:51)

Slå på ljud

Glassförvaring

Vi känner nog alla igen det här – att andra eller tredje gången glasspaketet plockas fram ur frysen så är glassen mycket hårdare än första gången man öppnar paketet. Genom att förvara glasspaketet i en ziplock-påse i frysen håller sig glassen mjuk i frysen!

Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde känna till

Rengöra en mixer

Känns det bökigt att diska mixern efter att du gjort en smoothie eller lagat mat? Tar den för mycket plats i diskmaskinen? Det enklaste sättet att rengöra en mixer är faktiskt att använda den. Häll i varmt vatten och lite diskmedel i botten och kör den i ungefär tio sekunder. Häll ut diskvattnet och skölj ur mixern, så kommer den vara som ny.

Smakrikt iskaffe

På vintern är det kanske inte lika många som dricker iskaffe, men så fort våren och sommaren kommer blir det en vanlig dryck. Men att lägga vanliga isbitar i en kaffe för att kyla ner den gör att kaffet vattnas ut. Det bästa sättet att göra iskaffe enkelt hemma är att förbereda med isbitar gjorda av kaffe. På så sätt behåller du den starka kaffesmaken i ditt iskaffe! Häll i kaffe i en isbitsbricka och ställ in i frysen, så är du alltid redo för smaskigt iskaffe.

Smarta knepet för att slippa skrapa bilrutorna

Mikra rester

Att värma rester i mikron låter väldigt enkelt, men att få det bra kan vara en större utmaning än man kan tro. Vem har inte värmt en skål pasta och märkt att den är ojämnt uppvärmd? Men det finns faktiskt ett smart trick som löser problemet. För att pastan ska värmas jämnt över hela tallriken är det bäst att lägga ut pastan som en amerikansk munk, med ett hål i mitten.

Du kan ha använt presentpåsar på fel sätt – enkla tipset

Skära bröd

Trött på att brödet sjunker ihop och tappar form när du ska börja skära skivor av det? Testa att vända limpan upp och ner och skära med botten upp. Det kommer göra att brödet håller formen bättre och inte blir ihoppressat.

Mest läst