Trendar: InredningMat och dryckResor

Smarta klädknepen som underlättar i vardagen

18 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT, Sam Lion/Pexels.
Är du trött på slit och släng, och att behöva kasta plagg så fort de får en fläck eller en skråma?
Då är de här smarta klädknepen något för dig – så här löser du smidigt de vanligaste klädproblemen!
Annons
5 smarta knep mot frissigt hår - såhär gör duBrand logo
5 smarta knep mot frissigt hår - såhär gör du

Ta bort noppor

Har du noppor på kläderna? Prova att ta en vanlig rakhyvel och försiktigt ”raka” plagget. Avrunda med att ta bort överblivna noppor med hjälp av vanlig tejp.

Täck blekfläckar

Fläckar av blekningsmedel kan förstöra vilket svart plagg som helst. Men det går ofta att lösa med något så enkelt som en svart tuschpenna. Måla över fläckarna och vips har du ett helsvart plagg igen.

Hindra gylfen att gå upp

Många har problem med att gylfen åker ner av sig själv. Men det finns en smart lösning på det – fäst en liten snodd genom öglan på gylflöparen, som du sedan snörar runt knappen på byxan, innan du knäpper knappen. På så sätt håller sig gylfen uppe på ett omärkbart sätt.

Genomskinligt nagellack löser det mesta

Att genomskinligt nagellack går att använda för att hindra maskor på strumpbyxor att bli större är ett beprövat knep – men lacket har flera andra användningsområden. Med en liten flaska i väskan kan du på språng även se till att lösa knappar håller sig på plats, och att lösa solglasögonskalmar inte faller isär innan du får tag i en liten skruvmejsel att skruva fast dem med.

Annons

Få upp dragkedja som fastnat

Att inte kunna få upp eller ned dragkedjan på höstjackan kan bli svettigt i mer än en bemärkelse – men det finns en enkel lösning. Smeta på lite vaselin med exempelvis en tops, så blir det lättare att få dragkedjan att flyta på igen.

Bredda skorna

Har du köpt nya skor som är för smala? Testa att bredda dem med lite enkel fysik. Lägg i påsar fyllda med vatten i skorna, och ställ in i frysen. När vattnet fryser till is så expanderar det, och breddar skorna.

Ta bort sminkfläckar

Att man får smink på kragen är ett vanligt problem för alla som sminkar sig, men det finns en enkel lösning. Täck fläcken med raklödder innan du tvättar dem, så ska fläckarna försvinna.

Annons