Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial
1:11

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial

(1:11)

Slå på ljud

Det kan vara både tröttsamt och tidskrävande att separera den vita tvätten från den mörka och kulörta, vid varje tvättillfälle. Särskilt när det kan vara utmanande nog att fylla tvättmaskinen i, ekonomi- och miljöbesparingssyfte.

Nu finns ett enkelt och billigt tvättknep som löser problemet – du behöver aldrig mer separera tvätten baserat på dess färg!

Så köper du rätt storlek på kläder online med smarta knepet

Så tvättar du vit och svart tvätt tillsammans

TikTok-användaren Ann Russell, som har över 2 miljoner följare på plattformen under kontot @annrussell03, har gjort sig känd som en expert på smarta hacks för hemmet, som förenklar vardagen.

Ett av hennes senaste expertråd handlar om ett vanligt dilemma vid tvätt, en följare skriver in och frågar: Hur sjutton bär man sig åt när man ska tvätta ett plagg som är svartvitt?

Hennes svar innebär att vi praktiken aldrig mer behöver separera vit och svart tvätt i tvättmaskinen. Så hur undviker man att de vita plaggen bli grådassiga av att gå med mörka plagg i maskinen? Ann svarar:

– För att lösa det scenariot tvättar du i kallt vatten, med en så kallad ”colour catcher” (färgfångare) som plockar upp allt svart färgmedel som migrerat, säger hon och fortsätter:

– Spana in färgfångaren efteråt, och se hur mycket svart färg som släpper med varje tvätt.

I kommentarsfältet under videon är Anns följare lyriska över tipset, och vissa berättar hur hacket förändrat deras tvättrutin till det bättre. Se videon här nedan:

Smarta knepet för att rensa i hemmet

Uppmärksammade produkten som ”fångar färg” i tvättmaskinen

Så var hittar man då denna färgfångande produkt? Jo, efter en enkel googling på ”colour catcher” kan du enkelt klicka hem produkten online, från exempelvis svenska apotekskedjor. Produkten finns även att köpa, från olika märken och tillverkare, i välsorterade livsmedelsbutiker.

Enligt brittiska nöjessajten The Sun kostar knepet omkring 90 öre per fulladdad tvättmaskin, vilket innebär att du kan spara pengar på annat håll, eftersom det också blir enklare att fylla maskinen – plus att din klädkonsumtion (förhoppningsvis) minskar när kläderna håller sig snygga i färgen längre!

Städinspiratörens knep för extra krispigt vit tvätt

Någon annan som älskar tvättknep är influencern tillika städinspiratören känd som Mrs Hinch.

Hennes bästa knep för att ge nytt liv åt dina grådassiga vita plagg, så att de blir så där krispigt vita igen, är att addera ättika i facket för sköljmedel (skippa det helt och hållet). Det skriver The Sun.

Ett skruvkorksmått ättika räcker. Det bidrar även till att ta bort dålig lukt från kläderna. Win win!

Mest läst