Bästa tvättknepen du förmodligen inte känner till
1:24

Efter reklamen: Bästa tvättknepen du förmodligen inte känner till

(1:24)

Slå på ljud

Hårspolar mot päls

Det här tipset kan få husdjursägare att jubla. Har dina kläder mycket djurpäls på sig kan håren sitta kvar även efter tvätt – men stoppar du in ett par hårspolar i tvättmaskinen så kan istället de hjälpa dig att plocka upp pälsen.

Placera tvättkapseln rätt

Använder du tvättmedel i form av kapslar som läggs in direkt i tvättmaskinen har du säkert varit med om att den någon gång inte lösts upp som den ska. Det är viktigt att placera kapseln längst ner i tvättrumman, där vattnet kommer in först, så att den kan lösas upp ordentligt.

Detaljen du glömmer bort att städa – enkla sättet

Rädda färgskadade tvätten

Att en röd strumpa hamnar i vittvätten och gör allt rosa är en riktig klyscha, men skulle något litet plagg leta sig in bland vittvätten och förstöra den vita färgen så finns det knep att försöka sig på. Lägg tvätten i en svag bleklösning i femton minuter innan du tvättar dem igen – det kan fungera.

Torka på galgar

Det kan låta självklart, men om du har en liten lägenhet är det svårt att komma undan att det hänger tvätt överallt när du tvättat. Att då hänga den blöta tvätten att torka på galgar kan hjälpa till att spara utrymme.

Stryk flera saker samtidigt

Att stryka kläder och lakan är både tidsödande och ganska tråkigt. Men det går att optimera – genom att stryka flera saker samtidigt. Lägg sakerna som behövs strykas på varandra, så kommer tröjan under lakanet också få hjälp av strykjärnet.

Sakerna som vi glömmer bort att tvätta

Slipp stryka helt

Huruvida man stryker sina lakan eller inte är väldigt individuellt. Medan vissa inte skulle komma på tanken så kan andra inte sova på skrynkliga lakan. Men vill du inte stryka dina lakan men ändå ha skrynkelfria lakan kan du plocka ut dina torra lakan ut torktumlaren och lägga dem under madrassen, istället för att knöla in dem i linneskåpet. Efter att par dagar kommer lakanen ha pressats tillräckligt mycket för att se snudd på strukna ut.

Källa: Brightside.

Mest läst