Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial
1:11

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – tvätt- och städspecial

(1:11)

Slå på ljud

När du köper vita underkläder eller vita badkläder hör det nästan till att de blir sunkiga efter ett tag – hur ofta man än tvättar så har de en tendens att bli gråa och dassiga av all kontakt med kläder som bärs ovanpå eller av sjövatten.

Men så behöver det inte vara längre. Nu sprids det nämligen ett smart knep på sociala medier för hur du får tillbaka kläderna till dess forna glans. Det är Tiktok-profilen Megan Reed som uppmärksammas för sitt knep som visar att vanligt silverschampo till håret kan fungera för att tvätta vitt. Megan menar att det är ett bra substitut när blekmedel inte är ett alternativ.

Så kan dina lakan påverka din sömn

”Lifehack: använd silverschampo för att ljusa och fräscha upp vita badkläder när du inte kan använda blekmedel på tyget”, skriver hon till klippet, som nu har gillats över 26 000 gånger.

Tvätta med vanliga hårprodukten

I videon visar hon en vit bikini som innan tvätten har blivit grådassig, speciellt kring sömmarna. Efter att ha handtvättat den med vanligt silverschampo är den mycket vitare än innan – en process som bara tar några minuter. Före- och efterbilderna visar den tydliga kontrasten, som gör att många av Megans följare själva blir sugna på att testa knepet.

Därför blir kuddarna gula – så slipper du fläckarna

Megan sprutar på de lila silverschampot direkt på bikinin, men det går också att göra på andra sätt.

”Jag skulle spruta i det i vattnet och låta det sjunka in för att det ska bli mer jämnt, men jättebra knep”, skriver en person som svar.

”Så smart”, skriver en annan.

”Jag ska göra det här på mina vita underkläder”, kommenterar en tredje.

Om det är ett plagg du är försiktig om kan det vara bra att testa tipset på ett annat plagg först – och tänk på att du kan köpa billigare silverschampo till kläderna än du kanske gör till håret.

Källa: The Sun.

Mest läst