Trendar: InredningMat och dryckResor

Spökhotellet Gasten söker gäster för Lisebergs läskigaste upplevelse 

11 okt, 2020 
AvJessica Rådne
Liseberg lottar ut platser till en gastkramade övernattning på Spökhotellet Gasten. Känner du dig manad? Se hit!
Annons
Därför firar vi HalloweenBrand logo
Därför firar vi Halloween

, Spökhotellet Gasten inne på Liseberg har fyra sovplatser redo för en övernattning besökarna sent ska glömma.

– Man får checka in och sedan är det upp till en själv att se om man klarar natten, säger Ebba Källeskog, PR-ansvarig på Liseberg till GP.

Den kusliga skräcknatten är nöjesfältets alternativ till det årliga Halloween-firande som fått ställas in till följd av rådande coronarestriktoner.

Så anmäler du dig

För Liseberg har inte ens tillstånd att hålla öppet just nu. Istället har man tagit fram denna tävling där fyra modiga personer kommer få checka in på Spökhotellet Gasten, Lisebergs äldsta spökhus.

– Jag lovar att de kommer att bli rädda! säger Ebba Källeskog.

Övernattningen äger rum natten mellan 29 och 30 oktober. Får att ha chans att vinna behöver du kunna motivera varför just du kan anses vara modig nog. Du kan anmäla dig själv och max tre kompisar, och ni alla måste vara över 15 år.

Annons

Vi söker de som är allra modigast. Men man kan vara modig på olika sätt. Vi kommer att gå på hur man motiverar att man kommer att klara det. Eftersom man söker med sina kompisar kan även sammanhållningen i gruppen och hur bra man är på att stötta varandra spela in, fortsätter Ebba Källeskog.

Möter just dina rädslor

”På stans mest hemsökta hotell gör personalen allt för att din vistelse ska bli en riktig mardröm”, står det att läsa vid ansökan där du ombeds kryssa i vad utav följande alternativ som skrämmer dig mest: clowner, onda barn, zombies, dockor, blod, jump scares, mörker eller mördare.

Ditt svar kommer sedan att användas för att anpassa upplevelsen.

Skulle man, supermodig till trots, vilja bryta besöket i förtid så kommer det att finnas platser iordninggjorda i en stuga i Lisebergsbyn.

Får med dig kortfilm från natten

Och en sak till, besöket kommer att filmas! Skräcknatten ska dokumenteras i en kortfilm där deltagarna intervjuas om sina tankar och känslor inför övernattningen, och sedan summerar upplevelsen efteråt.

– Det blir något som de kan spara och i efterhand se tillbaka på, säger Ebba Källeskog.

Foto: Liseberg, TT

LÄS MER:

Annons