Trendar: InredningMat och dryckResor

Smarta knepet för att göra toalettstädningen lättare

27 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Att städa toaletten regelbundet är en tråkig med nödvändig hushållssyssla, som vi gärna gör så enkelt som möjligt.
Med det här smarta städknepet kan du göra rengöringen av toaletten snabbare och smidigare – med ett enkelt hjälpmedel.
Annons
Olika syn på städning? 6 tips för att hantera att bo tillsammansBrand logo
Olika syn på städning? 6 tips för att hantera att bo tillsammans

Det är få som tycker att det är roligt att städa, men vi alla måste göra det för att hålla rent i våra hem. Därför uppskattar vi minst sagt när det dyker upp tips som kan göra städandet på lättare och snabbare, så att vi slipper ägna mer tid än nödvändigt åt det.

Nu sprids ett knep som gör det enklare att städa ett av de tråkigaste föremålen i hemmet – nämligen toaletten. Allt du behöver är dryer sheets, tvättark som används i tvättmaskinen för att minska statisk elektricitet och skrynklor.

Men tvättark har flera användningsområden, och kan alltså användas för att göra toalettstädningen mycket mer behändig. När du ska städa toaletten är det ju inte bara själva toalettskålen som behöver rengöras, utan även resten av toaletten, och det är här tvättarken kommer in. De drar nämligen åt sig hår och damm, och kan användas för att enkelt få bort smutsen bakom sittringen, på toalettryggen samt ovanpå toaletten.

Annons

Så kan du städa hela toaletten med dryer sheets

Det är Tiktok-användaren Amanda Keys Sheppard som delar med sig av det smidiga städtipset, som gör att den yttre rengöringen av toaletten går snabbt och enkelt. När du har torkat upp allt hår och smuts kan du enkelt slänga tvättarket i papperskorgen.

Vill du maximera användandet av tvättarken kan du också använda dem för att skrubba insidan av toaletten. Ta på dig ett par städhandskar, plocka bort sittringen helt – det brukar gå enkelt på de allra flesta toaletterna – och börja sedan skrubba på envisa fläckar. Tvättarkens fibrer är skonsamma mot porslinet, samtidigt som medlet på dem tar bort fläckar. Det kan fungera som botemedel på fläckar du inte får bort med andra saker.

@amandakaysheppard

If you’re not using a dryer sheet on your toilet before cleaning it… you’re doing it wrong! #cleantok #dryersheet #fyp

♬ original sound - TheWadeEmpire
Annons