Trendar: InredningMat och dryckResor

5 saker du inte visste att din torktumlare kunde göra

11 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT,
Torktumlaren är inte bara till för att torka din rena tvätt – det finns så mycket mer!
Här är fem smarta sätt att använda torktumlaren på i vardagen, som du kanske inte hade tänkt på.
Annons
Så torkar du tvätten snabbt - se de supersmarta knepenBrand logo
Så torkar du tvätten snabbt - se de supersmarta knepen

Skippa strykjärnet

En funktion som många missar på sina torktumlare är inställningen permanent press. Cykeln kan göra under om du vill slippa skrynkliga kläder. Hemligheten är att cykeln använder mindre värme än det vanliga torktumlingsprogrammet, och sedan sänker värmen ytterligare för att undvika skrynkliga kläder.

Fräscha upp duntäcket

Om ditt duntäcke har blivit platt och förlorat sitt fluff kan det vara smart att låta det åka en omgång i torktumlaren, i alla fall om du har en tillräckligt stor torktumlare. Kör ett program tillsammans med några tennisbollar för att dunet inte ska klumpa sig, så kommer täcket snart vara tillbaka till sin forna glans.

Döda bakterier

De flesta torktumlare har numera ett smart program för att rena eller sanera. Med det programmet kan du enkelt få bort bakterier från dina kläder, filtar eller annat utan att behöva gå igenom hela processen att tvätta dem.

Annons

Ge en outfit nytt liv

När du använt ett plagg några gånger utan att tvätta det kan det lätt kännas lite sunkigt – det har kanske tappat formen lite och blivit skrynkligt. Om plagget får åka en sväng i torktumlaren fyller det samma funktion som om de steamas med en steamer. Torktumlaren kan nämligen skapa ånga vilket fräschar upp kläderna. Var dock noga och kolla så att plagget du vill tumla är gjort för att kunna köras i torktumlare, vissa plagg är för ömtåliga.

Bort med krypen

En studie gjord på University of Minnesota så kan värmen i torktumlaren hjälpa till att döda ovälkommen ohyra som vägglöss, löss eller fästingar. Släng in plaggen eller tygerna i torktumlaren och kör den på hög värme i minst 30 minuter för att krypen ska dö. Ett bra tips om ditt barn drabbats av löss eller om du kommer hem från semestern med vägglöss i packningen.

Annons