Rött vin, glas och flaska.
Här är hårtrenderna som spås bli populära under 2023
0:34

Efter reklamen: Här är hårtrenderna som spås bli populära under 2023

(0:34)

Slå på ljud

1. Gérard Bertrand Corbières, 2019

Gérard Bertrand Corbières,

Gérard Bertrand Corbières, 2019

Frankrike, Languedoc-Roussillon, Corbières

Nr 73422, 129:-

Omskriven som både dunderfynd och klipp. Bakom denna succé ligger vinmakaren Gérard Bertrand med hjärtat i Languedoc och själen i Corbières, en av de mest kända vinregionerna i Langue­doc-Rousilllon. Här har vi en druvmix av grenache, syrah och mourvèdre i perfekt kombination. Ett vänligt vin, tycker jag, med en fin mix av frukt, fat och inslag av örter. Otroligt drickvänligt och ja, det är ett fynd!

2. Tissot & Potel La Sixième Côte Pinot noir, 2021

Tissot & Potel La Sixième Côte Pinot noir

Tissot & Potel La Sixième Côte Pinot noir, 2021

Frankrike, Jura, Côtes du Jura

Nr 55804, 119:-

Detta fynd har prisats med en silvermedalj i en fransk tävling, och det är svårt att inte förföras av. En härlig bärig dröm, doften är både lite stenig och innehåller röda bär. Smaken är fruktigt balanserad där bär och örter går hand i hand på bästa vis. Här har vi ett samarbete mellan en känd producent från Bourgogne, Nicolas Potel, och en välrenommerad producent från det trendiga området Jura Michel Tissot. Vi tackar dem för detta samarbete.

3. Arbin Mondeuse Avalanche 2020

Arbin Mondeuse Avalanche 2020

Arbin Mondeuse Avalanche 2020

Frankrike, Savoie

Nr 2240, 179:-

Detta vin har vunnit System­bolagets blindprovning, läste jag, och den vinprovargruppen har otroligt mycket erfarenhet och kunskap. För mig är detta ett otroligt drickvänligt rött vin. Här finns inga sträva tanniner, du blir vänligt omfamnad av mogna bär, och det doftar för­föriskt av solvarma bär och skog. Druvan är mondeuse och vi befinner oss i regionen Savoie i östra Frankrike vid Jurabergen, som gränsar till både Schweiz och Italien.

Chefredaktören: Här är de 4 godaste vinerna runt 100 kronor

4. Bassermann-Jordan

Bassermann-Jordan

Bassermann-Jordan

Riesling Trocken, 2021

Tyskland, Pfalz

Nr 79332, 169:-

Här har vi en hyllad goding som verkligen kan avnjutas nu, men som också kan lagras och utvecklas. Det är ett livsfarligt gott vin! Syran är så uppfriskande att man blir klarvaken. Ett helt perfekt vin med en maxad Riesling-upplevelse i både smak och doft och med precis rätt fräschör.

Mest läst