För många är hotellbrunch lika med bacon, ägg och stort utbud av chark och ost. Men för den som letar efter något nytt är Radisson Blu Royal Park, i Hagaparken i Stockholm hotellet att bege sig till. Här har man valt att lägga den klassiska brunchen åt sidan för en helvegansk variant, fylld med massor av härliga, växtbaserade godsaker.

– Ser man sig omkring i Sverige idag finns en stor efterfrågan av alternativa frukostar, maträtter och bruncher. Vi är först med att erbjuda en 100% vegansk hotellbrunch, men tro mig, vi kommer inte vara de sista. Men framför allt är brunchen så himla god, säger köksmästare Morre Varli.

Läs även: 10 nyttiga och goda frukostrecept

Njut av marinerad jackfruit istället för tonfiskröra, caprese med vegansk mozzarella och sushi fylld med blomkålsris, marinerade tomater och avokado. ”Plant powered brunch” som Radisson väljer att kalla den känns som ett fräscht alternativ till den vanliga hotellbrunschen, perfekt för både veganen och för den som vill prova något nytt och riktigt gott.

Läs även: Nya veganprodukten innehåller mer protein än kyckling

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.