RECEPT

(4 personer)

25 g jäst

3 dl vatten, fingervarmt

1 tsk salt

1 tsk strösocker

500 g vetemjöl, finmalet

typ Tipo 00

FYLLNING:

2 msk olivolja

3 msk tomatpesto, finns

på burk

1 broccolistånd

1 knippa grön sparris

125 g mozzarella

salt och nymald svartpeppar

TILL GARNERING:

1 ask rucola

25 g parmesanost

BEREDNING:

1. Rör ut jästen i vattnet tillsammans med salt och socker. Tillsätt mjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Forma degen till en boll och skär ett kryss mitt på med en vass kniv. Låt jäsa övertäckt på varm plats till dubbel storlek, ca 45 min.

2. Kavla ut degen till en rund och tunn pizzabotten på mjölat bakbord. Lägg över bottnen på en plåt med bakplåtspapper.

3. Värm ugnen till 250°.

4. Pensla degen först med

1 msk olivolja. Bred tomat­peston över. Skölj och skär broccolin i mindre bitar. Skölj sparrisen och bryt av den ­träiga nedre delen. Skär resten i mindre bitar.

5. Fördela bitar av broccoli och sparris över pizzan. Lägg på grova bitar av mozzarella. Salta och peppra och ringla över 1 msk olivolja.

6. Ställ in pizzan i den varma ugnen och sänk värmen till 200°. Grädda i 20–25 min.

7. Fördela rucola och hyvlad parmesan över. Servera ­genast.

Här hittar du fler läckra pizzarecept:

Pizza med kallrökt lax och mango

Vit pizza med tomater

Minipizzor med parmesan och basilika

Mokkasin: Så gör vi grillad pizza

RECEPT & FOTO: ALL OVER PRESS